Adellijk wild

Auteur: Maarten van Nispen tot Pannerden | Uitgever: Uitgeverij Magonia

21,95

Maarten groeit op in de turbulente jaren zestig en is in alles geïnteresseerd, behalve in de geschiedenis van zijn familie. Dat verandert ook niet als zijn vader begin jaren zeventig sterft.

Pas als zijn moeder hem de dagboeken van zijn vader te lezen geeft, begint Maarten zich af te vragen in hoeverre hij zijn vader, Buurt, echt gekend heeft. Gebruik makend van goed bewaarde dagboeken gaat de auteur van Adellijk Wild op zoek naar het verhaal van zijn vader.

In de Tweede Wereldoorlog heeft deze gevangen gezeten in het ‘Oranjehotel’, in Scheveningen, waar hij al aantekeningen maakte over het Nederland van na de oorlog. Als secretaris-generaal op het Ministerie van Algemene Zaken zou hij uiteindelijk een grote rol spelen bij vele politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Niet alleen het bestuur, het katholicisme, het koningshuis of de opeenvolgende kabinetten hebben zijn leven kleur gegeven, maar ook de Achterhoek en zijn afkomst, waarin familiebanden, jacht en land een grotere rol blijken te spelen dan Maarten ooit gedacht had. Zoekend naar zijn vader moet hij ook het beeld van zichzelf bijstellen.

Zoals geschoten wild moet rijpen voordat het geconsumeerd wordt, heeft de geschiedenis tijd nodig, voordat hij op papier gezet kan worden.

Maarten van Nispen (Den Haag, 1953) studeerde Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Groningen en Theaterwetenschappen in Amsterdam. Hij schreef recensies en artikelen voor diverse kranten en theaterpublicaties. Hij was hoofd public relations bij veilinghuis Chirstie’s en later bij de Nederlandse Orde van Advocaten. In 2000 maakte hij de overstap naar Joop van den Ende Theaterproducties. Hij gaf leiding aande PR-afdeling en sinds 2002 is hij director corporate communicatie van het internationale theaterbedrijf Stage Entertainment, en persoonijk woordvoerder van de familie Van den Ende.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492241306 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-02-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Adellijk wild” te beoordelen