Ad van Denderen – Onderweg

Auteur: Ad van Denderen, Frits Gierstberg | Uitgever: lecturis

45,00

De publicatie Onderweg is het zevende deel in een serie fotoboeken die het Nederlands Fotomuseum sinds 2019 uitgeeft samen met Lecturis.
Onderweg laat de ontwikkeling van Ad van Denderen zien als documentaire fotograaf vanaf de jaren 1960 tot nu, in relatie tot nog steeds actuele maatschappelijke thema’s. In zijn carrière heeft hij consequent en aandachtig gewerkt aan grote en actuele maatschappelijke onderwerpen als apartheid, migratie en geopolitiek conflict. Hij deed dit in een herkenbaar handschrift, aanvankelijk verhalend en later meer conceptueel. Typerend voor het werk van Ad van Denderen is de intensiteit waarmee hij zich inleeft in anderen in lastige situaties. Hij verdiept zich steeds langdurig in zijn onderwerp en richt zijn camera op verhalen achter het dagelijkse nieuws in Nederland en ver daarbuiten.

Zijn project Go No Go is in het verleden door het Nederlands Fotomuseum verworven en de opname van zijn archief in de Collectie van het museum ligt in het verschiet.

Met een voorwoord van directeur Birgit Donker; een essay van journalist/cineast Bianca Stigter over zijn werk; een bijdrage van fotoredacteur/curator Jenny Smets over zijn werkwijze, op basis van hun gemeenschappelijke ervaringen bij Vrij Nederland; een duiding van curator Frits Gierstberg van het oeuvre van Ad van Denderen in internationale context; en verhalen van de fotograaf zelf over ontmoetingen die hij had tijdens zijn vele reizen.

Ook verkrijgbaar in het Engels.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462264892 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

314

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

25-10-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ad van Denderen – Onderweg” te beoordelen