Achter de façade

Een cultuur-historische ontdekkingsreis door Parijs
Auteur: Chrisje Brants, Kees Brants | Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

34,99

Parijs heeft vele gezichten. Bijna iedereen kent de iconische boulevards en monumentale gebouwen, de drukke terrassen en beroemde musea. Maar de stad is ook gevormd door haar gewelddadig verleden, door vorsten, presidenten, kunstenaars en immigranten, en heet een stad te zijn waar nooit geslapen maar wel veel in bed gelegen wordt. Kortom, Parijs staat ook voor oproer, vrijheid en losbandigheid.

Deze gids gaat op zoek naar de historische, sociale en culturele realiteit Achter de façade van de Franse hoofdstad. Thematische wandelingen vormen als het ware een bril om de stad te bekijken, werpen er een specifiek licht op en brengen je tegelijkertijd op plaatsen waar je anders misschien niet zo snel zou komen.
De routebeschrijvingen en de inkleuring van de thema’s met mensen en gebeurtenissen gaan haast onmerkbaar in elkaar over. Slechts het vetgedrukte van de route onderscheidt de reisgids van de ontdekkingsreis.

24 wandelingen dwars door Parijs, rond thema’s als revolutie, seks, moord en doodslag, immigratie, oorlog, joods Parijs, de illusies van machthebbers en dromen van bohémiens.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789038806891 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een cultuur-historische ontdekkingsreis door Parijs

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

624

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

26-02-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Achter de façade” te beoordelen