Acht vrouwen in een mannenwereld

Van Delftse Novieten tot ingenieurs
Auteur: Marian Geense | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

37,95

Het is 1956. Acht jonge vrouwen staan voor de deur van OD26, het clubhuis van de Delftsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging van de Technische Hogeschool Delft. Ze kennen elkaar nog niet en hun achtergronden zijn heel verschillend, maar ze zijn vastberaden hun leven in te vullen op een manier die tot dan toe eigenlijk alleen was weggelegd voor mannen: zelf beslissingen nemen, geld verdienen en carrière maken. Vaak tegen het advies van hun eigen familie in.

In ‘Acht vrouwen in een mannenwereld’ beschrijft Marian Geense (zelf een van de acht) hoe deze vrouwen, ieder op een eigen manier, omgingen met studie, gezin en het werken in een mannenwereld. Het boek geeft een persoonlijk relaas van de ontwikkelingen van deze vrouwen, tegen de achtergrond van een verschuivende tijdsgeest in de tweede helft van de twintigste eeuw: vanaf de wederopbouw en de hippietijd tot de mobiele telefoon en de energietransitie.

Marian Geense studeerde af in Delft als civiel ingenieur en dat inspireerde haar om in deze roman het verhaal te vertellen van haarzelf en haar jaargenoten: het verhaal van acht meisjes die een technische studie gaan volgen, maar ook het verhaal van acht vrouwen die carrière maken en een gezin stichten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464247749 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van Delftse Novieten tot ingenieurs

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

420

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-10-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Acht vrouwen in een mannenwereld” te beoordelen