ABBA compleet

Het verhaal van de 114 songs
Auteur: Benoit Clerc | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

59,95

ABBA Compleet, het verhaal achter alle songs

Het is begin jaren zeventig als Agnetha Fältskog, Anni-Frid ‘Frida’ Lyngstad, Benny Andersson en Björn Ulvaeus hun muzikale talenten bundelen en er in Zweden een bijzondere popgroep ontstaat. Met behulp van hun trouwe geluidstechnicus Michael B. Tretow slaagt ABBA er in minder dan tien jaar tijd in om een onovertroffen Zweedse popgeschiedenis te schrijven.

Ruim vijftig jaar nadat zij op 6 april 1974 het Eurovisie Songfestival wonnen geniet ABBA een ongeëvenaarde populariteit. Hun muzikale nalatenschap blijft verankerd in de populaire cultuur en de tijdloze liedjes hebben vele levens beïnvloed.
Van de eilandenarchipel van Stockholm tot de oevers van de Theems of de Hudson, de talrijke hits van ABBA maakten hele generaties muziekliefhebbers enthousiast. En doen dat nog altijd: wanneer de groep in 2021, na veertig jaar afwezigheid besluit terug te keren naar het podium, is het succes er ook gelijk weer bij. Het nieuwe album Voyage bereikte de top van de internationale hitlijsten en de gelijknamige show in de ABBA Arena in Londen verkocht compleet uit.
Van ‘Dancing Queen’ tot ‘The Winner Takes It All’, ABBA Compleet duikt in het hart van het altijd aanstekelijke repertoire van het kwartet met honderden miljoenen verkochte platen. Eén voor één worden de geheimen onthuld van de 114 liedjes van de grootste popgroep ter wereld.

Auteur en componist voor televisie, reclame en film Benoît Clerc is al meer dan vijftien jaar actief op het gebied van Franse muziek. Als verzamelaar van zeldzame platen richtte hij het label Tivoli Songs op. In de Compleet-serie van uitgeverij WBOOKS is hij de auteur van de boeken gewijd aan Queen, David Bowie en Prince.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462585744 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het verhaal van de 114 songs

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

528

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

01-10-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “ABBA compleet” te beoordelen