Aan een zijden draad

Herinneringen van een gedeporteerde
Auteur: Hans Andriesse | Uitgever: J.M. Meulenhoff

22,99

Een aangrijpend ooggetuigenverslag van het leven in de dwangarbeiderskampen voor Joden in nazi-Duitsland

In 1942 wordt de vierentwintigjarige Joodse Nederlander Hans Andriesse door de nazi’s gedeporteerd. Tweeënhalf jaar leidt hij een onmenselijk leven in verschillende dwangarbeiderskampen voor Joden en in concentratiekampen in Duitsland. Hij vertelt over de interne politiek van de kampen, hoe hij onder het zware lichamelijke werk uit kwam door zijn technische achtergrond, en over de hechte vriendschappen die hij sloot met andere gevangenen, medeslachtoffers van het nazigeweld.

Toen het concentratiekamp waar hij tegen het einde van de oorlog verbleef werd bevrijd door de Russen, betekende dat voor Andriesse niet het einde van de ellende, maar het begin van een slopende tocht tegen het optrekkende Russische leger in, via Polen en Rusland naar Engeland.

Aan een zijden draad is een belangrijk en uniek document dat aangrijpend het lot van de gevangenen laat zien. Het is een fascinerend verslag van de tocht door dwangarbeiderskampen voor Joden en concentratiekampen en de lange weg terug.

In de pers

‘Als ik achterom kijk lijkt het een film die een ander heeft beleefd, zowel de tijd die ik in de kampen doorbracht als mijn avontuurlijke tocht naar de vrijheid. De tijd van toen is nu nog in het heden bij me.’ Hans Andriesse in 1980 in het Nieuw Israelietisch weekblad

‘Een uitstekend weergever van wat hij en zijn medegedeporteerden doorstaan hebben; een scherp geheugen en een goed waarnemer. Zijn relaas draagt van het begin tot eind het stempel van waarachtigheid.’ Dr. Loe de Jong

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789029094917 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Herinneringen van een gedeporteerde

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-04-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Aan een zijden draad” te beoordelen