Aan een zijden draad

Herinneringen van een gedeporteerde
Auteur: Hans Andriesse | Uitgever: J.M. Meulenhoff

22,99

Een aangrijpend ooggetuigenverslag van het leven in de dwangarbeiderskampen in nazi-Duitsland

In 1942 wordt de vierentwintigjarige Joodse Nederlander Hans Andriesse door de nazi’s gedeporteerd. Tweeënhalf jaar leidt hij een onmenselijk leven in verschillende dwangarbeiders en concentratiekampen in Duitsland. Hij vertelt over de interne politiek van de kampen, hoe hij onder het zware lichamelijke werk uit kwam door zijn technische achtergrond, en over de hechte vriendschappen die hij sloot met andere gevangenen, medeslachtoffers van het nazigeweld.

Toen het kamp waar hij tegen het einde van de oorlog verbleef werd bevrijd door de Russen, betekende dat voor Andriesse niet het einde van de ellende, maar het begin van een slopende tocht tegen het optrekkende Russische leger in, via Polen en Rusland naar Engeland.

Aan een zijden draad is een belangrijk en uniek document dat aangrijpend het lot van de gevangenen laat zien. Het is een fascinerend verslag van de tocht door dwangarbeiders en concentratiekampen en de lange weg terug.

In de pers

‘Een uitstekend weergever van wat hij en zijn medegedeporteerden doorstaan hebben; een scherp geheugen en een goed waarnemer. Zijn relaas draagt van het begin tot eind het stempel van waarachtigheid.’ Dr. Loe de Jong

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789029094917 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Herinneringen van een gedeporteerde

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

21-04-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Aan een zijden draad” te beoordelen