Aan de Surinaamse grachten

Vertelt persoonlijke verhalen
Auteur: Willem te Slaa | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

19,95

Dit boek verschijnt ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in Museum Van Loon (5 oktober 2019 – 13 januari 2020), waarin het eerst de betrokkenheid van de familie Van Loon in de achttiende-negentiende eeuw met West-Indische Compagnie en Suriname wordt belicht.

Aan de hand van acht historische personages wordt de lezer meegenomen in het verhaal van de Amsterdams-Surinaamse plantage-economie. De historische personages vertegenwoordigen verschillende rollen in die geschiedenis, van slaafgemaakte arbeiders op de plantages tot investeerders in Amsterdam. De persoonlijke verhalen worden begeleid door drie essays over de gedeelde geschiedenis tussen Suriname, Amsterdam en de trans-Atlantische slavenhandel in de achttiende en negentiende eeuw.

Net als in de tentoonstelling komen in Aan de Surinaamse Grachten de nazaten van de historische personages aan het woord, zij gaan in gesprek met elkaar over hun en elkaars familiegeschiedenis. Samen geven zij de gedeelde geschiedenis letterlijk een stem en gezicht in het hier en nu.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462583634 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Vertelt persoonlijke verhalen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

112

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

11-10-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Aan de Surinaamse grachten” te beoordelen