Aan de Romeinen

Auteur: Paulus | Uitgever: Athenaeum - Polak & van Gennep

15,99

Het heeft Gerard Koolschijn verbaasd dat een tekst waarin een leer van zondebok en verzoening wordt verkondigd, gesteld in een merkwaardig Grieks, bijna tweeduizend jaar lang geleerde en intelligente mensen ernstig heeft beziggehouden. Hoeveel scherpzinnigheid is niet aangewend om samenhang te ontdekken in een verhaal over een goddelijk vonnis en een kans op vrijspraak, gepresenteerd als openbaring van een geheim!
Zo sterk is het verlangen naar een eeuwig leven dat een boodschap die dat in het vooruitzicht stelt niet wordt verworpen, maar als geloofsartikel en onbetwist uitgangspunt voor spitsvondige redeneringen wordt aanvaard.
Koolschijns verbazing heeft hem ertoe gebracht een veelbesproken geschrift van de belangrijkste verkondiger van die kinderlijke leer te vertalen: Paulus? brief Aan de Romeinen. Hij probeert Paulus? gedachtegang en stijl dicht te benaderen.
Een vertaling is nooit vrij van interpretatie, maar waar het kon heeft de vertaler de lezer keuzevrijheid gelaten ? anders dan in bestaande vertalingen, waarin tweeduizend jaar theologie wordt meevertaald. Wie wil weten wat er nu eigenlijk staat, wie dichter bij Paulus wil komen, moet dit boek kopen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789025367619 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

58

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

27-01-2010

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Aan de Romeinen” te beoordelen