Aan Beugelsdijk

Het boerenleven in Overschie rond 1900
Auteur: John van den Berg | Uitgever: Eburon

17,00

Het is ongeveer 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Beukelsdijk als een landweggetje door het polderland. De soms al eeuwenoude boerderijen werden gesloopt en de landerijen maakten plaats voor de oprukkende stedelijke bebouwing van Rotterdam. De hier wonende Overschiese boerenfamilies zagen dat met lede ogen aan maar probeerden elders met meer of minder succes een nieuw bestaan op te bouwen.

De Beukelsdijk , of zoals oudere bewoners toen nog zeiden “Beugelsdijk”, was een echt veeteeltgebied. In dit boekje wil John van den Berg de herinneringen aan het boerenleven rond 1900 hier ter plaatse vastleggen.

John van den Berg maakte voor deze publicatie gebruik van de al eerder als stencil vastgelegde herinneringen van zijn grootvader, die ooit de boerderij Veelust bewoonde, en van enkele niet eerder gepubliceerde manuscripten over de boerderijen en hun bewoners. John van den Berg is mede-oprichter van het Overschiese Museum. Hij schreef samen met Robert van Ee het “Lexicon van Overschie” (Eburon, 2014).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059729520 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het boerenleven in Overschie rond 1900

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

116

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-02-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Aan Beugelsdijk” te beoordelen