750 jaar Steenbergen

25 jaar één gemeente
Auteur: Frans Van Eekelen, Willem Jongeneelen | Uitgever: Kick Uitgevers BV

79,00

Een stad vol verhalen. Dat is Steenbergen nu al (bijna) 750 jaar. Van gerenommeerde handelsstad in de Middeleeuwen ontwikkelde Steenbergen zich in de Tachtigjarige Oorlog tot een strategisch belang­rijke vesting- én Nassaustad, met Koning Willem-Alexander nog altijd als Heer.
De landbouw, de suikerindustrie, de centrale ligging in de Zuid­westelijke Delta en de verbinding met het water zijn door de eeuwen heen van cruciale betekenis geweest voor de groei en bloei van onze gemeente, die sinds de herindeling van 1997 bestaat uit de kernen De Heen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Steenbergen en Welberg.

In 2022 vieren we dan ook zowel het 750-jarig bestaan van de stad Steenbergen als het 25-jarig bestaan van de gemeente. Bij zo’n gedenk­waardige mijlpaal in onze geschiedenis hoort een Jubileumboek waarin de rijke historie van ‘stad en land’ van Steenbergen niet alleen vereeuwigd, maar voor het eerst ook verenigd is.

Dit boek ligt hier voor u en het verhaalt vooral over de mensen die onze gemeente hebben gemaakt tot wat ‘ie nu is. Dus passeert er een keur aan bijzondere personages uit heden en verleden de revue. Van de gezagdragers van weleer en inwoners die tot ver buiten Steenbergen bekend zijn geworden, tot en met de drijvende krachten achter ons bruisende culturele leven, tal van kleurrijke persoonlijkheden, alsook ondernemers die zich in het Steenbergse nadrukkelijk hebben gemanifesteerd.

Ook het Steenbergen van nu komt uiteraard aan bod, zodat onze nazaten later kunnen zien hoe onze gemeenschap er in 2022 uitzag.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789491555480 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

25 jaar één gemeente

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

750

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-12-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “750 jaar Steenbergen” te beoordelen