480

Nederlaag van een imperium
Auteur: Dick Berents | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.
Ongeveer 5-7 werkdagen

12,95

Praktisch iedereen heeft wel gehoord hoe de Perzische koning Xerxes in 480 voor Christus met een leger van meer dan twee miljoen soldaten Griekenland binnenviel. Bij Thermopylae offerden 300 Spartanen onder koning Leonidas zich op om hun landgenoten de tijd te geven, gemeenschappelijk de verdediging te organiseren. Door eendrachtig samen te werken voor hun vaderland wisten de Grieken de enorme Perzische vloot te verslaan in de zeeslag bij Salamis. Zonder de nationale strijd van Griekenland zouden de democratie en de vrijheid verloren zijn gegaan en zou de westerse beschaving zich niet ontwikkeld hebben. Twee recente films hebben dit verhaal nog eens verteld: 480 en 480: Rise of an empire..
Dit beeld van de geschiedenis is echter volledig vals. In dit boek wordt aangetoond dat het land Griekenland niet bestond en dat de Grieken voor een groot deel aan de Perzische kant vochten. We zullen zien dat de Perzische overmacht niet zo groot was en dat stormen en vergissingen aan beide kanten een belangrijke rol speelden bij de nederlaag van de Perzen.
Dr. D. A. Berents is gepromoveerd op Misdaad in de Middeleeuwen. Hij publiceerde historische boeken over allerlei onderwerpen. Recent schreef hij voor uitgeverij Aspekt Stalin en Hitler komen in de hemel, Slachtbank – de kindermoorden van maarschalk Gilles de Rais, Pulp – gentleman-inbrekers in de triviaalliteratuur en Al Qaida bestaat niet.

Artikelnummer: 9789461535016 Categorieën: ,
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

Nederlaag van een imperium

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

02-04-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “480” te beoordelen