24 uur in het oude Rome

Het dagelijks leven van de Romeinen
Auteur: Philip Matyszak | Uitgever: HL Books

21,90

Het is begin september 137 na Christus in het Rome van keizer Hadrianus. Het Romeinse rijk bevindt zich op het hoogtepunt van zijn macht. Het is de grootste en drukste stad ter wereld. Overal ligt de dood door infecties op de loer. Gezondheidszorg en een politieapparaat staan nog in de kinderschoenen en veel sociale voorzieningen bestaan nog niet. Vanuit het standpunt van de moderne lezer hebben de meeste mensen een kort, ellendig leven in een onrechtvaardige en zeer ongelijke samenleving. Maar zo ervaren de burgers van het Rome van toen het niet. 

Het boek volgt gedurende een etmaal 24 mensen in het Rome van 137 na Christus en laat de wereld van toen door hun ogen zien. Het begint op het zesde uur van de nacht – de Romeinen begonnen, nogal verwarrend, de dag van vierentwintig uur om middernacht, maar het tellen van de nachtelijke uren lieten zij vanaf de voorafgaande zonsondergang starten. Dit is een van de vele voorbeelden die laten zien dat de Romeinen de wereld anders bekeken dan wij nu doen.

Het boek geeft een verrassend compleet beeld van hoe het was om te leven in het Rome van bijna 2.000 jaar geleden. Natuurlijk lopen de inwoners van deze stad zich niet de hele dag te vergapen aan hun monumenten en grote openbare gebouwen. Zij leiden gewoon hun leven, en dit boek zoomt in zomaar een late zomerdag.

Lees de verhalen van onder andere de marktkoopman, gastvrouw, senator, bakker, prostituee en scholier en leer veel nieuwe feiten over het oude Rome. De kaderteksten met citaten uit de klassieke literatuur, aanvullende informatie en zelfs recepten schetsen een uniek beeld van een tijd die nog altijd enorm tot de verbeelding spreekt.

Philip Matyszak, afkomstig uit Engeland, studeerde Romeinse geschiedenis aan het St. John’s College in Oxford. Hij is auteur en docent aan het Madingley Hall Institute in Cambridge. Hij heeft een groot aantal boeken op zijn naam staan, waarvan er verschillende vertaald zijn in het Nederlands. Voor dit boek deed hij zeer gedegen research.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789082683653 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het dagelijks leven van de Romeinen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

02-04-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “24 uur in het oude Rome” te beoordelen