2018, een wereld zonder contant geld

De komst van de transitie; het einde van ons individueel zelfbeschikkingsrecht is nabij
Auteur: Robin de Ruiter | Uitgever: Mayra Publications

19,95

Het zal u opgevallen zijn dat het in onze maatschappij niet al te best gaat. In rap tempo zien wij de wereld en de maatschappij zoals we die in het verleden gekend hebben om ons heen afbrokkelen. Maar wat er nu eigenlijk precies aan de hand is, daar krijgt men nauwelijks hoogte van. De toename van de wereldwijde problemen dragen ertoe bij dat steeds meer mensen zich afvragen: “Waar gaat deze wereld naar toe? Waarheen leidt onze weg? Hoe zijn wij eigenlijk in deze chaos beland? Wat staat ons nog te wachten?”
Na de verbazingwekkende gebeurtenissen die ons in de wereld van vandaag ten deel vallen dienen we voorbereid te zijn op nog veel grotere veranderingen die binnenkort diep in ons eigen leven zullen ingrijpen. Indien wij niet opletten zal het spoedig gedaan zijn met onze vrijheid. Niet alleen met de vrijheid van afzonderlijke volkeren, maar ook met die van het individu.
Het zal niet lang meer duren voordat we getuigen zullen zijn van een wereld zonder contant geld. Het huidige geld- en betalingssysteem zal zijn geldigheid verliezen. Baar geld zal worden afgeschaft om de weg vrij te maken voor de totale afhankelijkheid van een wereldwijde centraal gestuurd computersysteem.
Niet alleen bankenlobby’s en multinationals ijveren tegen contant geld, wereldwijd zetten ook regeringen zich in het betalen met cash onmogelijk te maken. De EU-Commissie heeft het voornemen om in 2018 al het contante geld in Europa af te schaffen en te verbieden.
Dat wij onwetend blijven is natuurlijk essentieel. Bewust vergeet men ons te vertellen dat contant geld staat voor onze keuzes en behoeften. Dat het onze leefstijl reflecteert en onze vrijheid vorm geeft.
Na het verbod op contant geld, zal een elektronische chipkaart (RFID-chip) het contante geldverkeer volledig overbodig maken. Deze chip wordt uw legitimatie om toegang te krijgen tot alles wat u nodig heeft zoals voedsel, transport, onderwijs, gezondheidszorg et cetera. De periode van individueel zelfbeschikkingsrecht is dan voorbij. We zullen machteloze onderdanen worden, totaal afhankelijk in alle opzichten van degene die het computersysteem beheert. In de praktijk betekent dit, dat deze iedereen overal gedurende 24 uur per dag van afstand kan controleren en besturen.
Adolf Hitler zou zich postuum omdraaien bij het idee dat hij het zonder dit buitenkansje heeft moeten stellen.
Wie het wereldwijde centraal gestuurd computersysteem beheert is onbekend. Dit boek probeert hierin wat inzichten te verschaffen zodat men kan gaan handelen; iets dat op dit moment broodnodig is.
MEDEDELING De eerste Nederlandse druk van dit boek verscheen 2009 onder de titel: De komst van de Transitie – Het einde van ons individueel zelfbeschikkingsrecht .
Voorliggende tweede druk is een geheel geactualiseerde uitgave met talrijke wijzigingen. Dientengevolge was het essentieel de boektitel en omslag aan te passen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789079680528 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De komst van de transitie; het einde van ons individueel zelfbeschikkingsrecht is nabij

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

173

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

06-11-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “2018, een wereld zonder contant geld” te beoordelen