1942 (herwerkte uitgave)

Het jaar van de stilte
Auteur: Herman Van Goethem | Uitgever: Pelckmans

32,00

In 2019 publiceerde Herman Van Goethem zijn ophefmakende bestseller over 1942. De auteur brengt het Antwerpen van 1942 tot leven in een beklijvende analyse in dagboekvorm waarin de Jodenvervolging centraal staat. Cruciaal is de internationale context van oorverdovende stilte en slepende onzekerheid over de oorlogsafloop.


De recente oorlog in Oekraïne en de vrijgave van belangrijke archivalia zoals de oorlogsboeken van oorlogspremier Hubert Pierlot brachten de auteur tot een grondige herwerking van zijn boek. Pierlot houdt in 1942 de militaire evolutie in de Krim, de Donbas en elders nauw in de gaten. Hoe zal de oorlog eindigen? Wij zijn nu evenzeer in het ongewisse als Pierlot in 1942.


Herman Van Goethem graaft ook dieper naar de afwachtende positie van de Belgische regering in Londen tot einde 1942 – om heel begrijpelijke redenen: als klein land tussen grootmachten zouden de toekomstige vredesbesprekingen weleens in het nadeel van België en zijn Congokolonie kunnen uitdraaien.


Niemand die weet wat de toekomst brengt.

Herman Van Goethem is historicus en jurist, en afscheidnemend rector van de Universiteit Antwerpen. Hij lag aan de grondslag van o.a. Kazerne Dossin. Van Goethem is ook auteur van een aantal spraakmakende boeken waaronder Leopold III. De Koning, het Land, de Oorlog, dat hij samen met Jan Velaers schreef.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463107365 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het jaar van de stilte

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

360

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

28-02-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “1942 (herwerkte uitgave)” te beoordelen