1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis

Auteur: Els Kloek | Uitgever: Uitgeverij Vantilt

39,50

Ooit gehoord van Trijntje Keever? Van Marie du Moulin? Van Judith Leyster, Maria Gartman, Trix Terwindt? In hun tijd stuk voor stuk spraakmakende vrouwen die een opmerkelijke rol hebben gespeeld in het verleden van Nederland. Els Kloek ontrukte hun levensverhalen aan de vergetelheid. Tien jaar werkte ze met meer dan driehonderd deskundigen aan de biografieën van 1001 beroemde, beruchte, opmerkelijke, geliefde, slechte en invloedrijke vrouwen. Het resultaat is een monumentaal naslagwerk, dat leest als een spannende dwarsdoorsnede van 1000 jaar Nederlandse geschiedenis.

Els Kloek (verbonden aan het Huygens ING) noemt zich ‘onderneemster in geschiedenis’. Met haar team heeft zij het Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland (www.vrouwenlexicon.nl) tot stand gebracht. Ze stond aan de wieg van tijdschriften, tentoonstellingen, boekenreeksen, stichtingen, websites (o.a. het befaamde www.biografischportaal.nl) en schreef het veelgeroemde Vrouw des huizes – een cultuurgeschiedenis van de Hollandse huisvrouw.

Irma Boom, internationaal vermaard vormgeefster en icoon van ‘Dutch Design’, tekent voor de vormgeving van 1001 vrouwen. Onder haar handen verandert een website in een bijzonder boek waarin vorm, structuur en inhoud naadloos op elkaar aansluiten. Van blijvende waarde!

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460041419 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

1566

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

21-03-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis” te beoordelen