100 jaar trippen

De Vlaamse Toeristenbond 1922-2022
Auteur: Kas Swerts | Uitgever: Ertsberg

29,95

100 jaar trippen presenteert de rijke en diverse geschiedenis van de VTB, en toont hoe de vereniging ons al een eeuw lang aan het trippen brengt.

Toerisme is niet meer weg te denken uit ons leven. Van korte citytrips, over lange wereldreizen tot een weekendje aan de kust: toerisme komt in diverse geuren en kleuren.

Honderd jaar geleden was toerisme echter nog geen vanzelfsprekendheid voor het merendeel van de bevolking, en al zeker niet in het Nederlands. De Vlaamse Toeristenbond (VTB) bracht hier mee verandering in. De ‘vereniging die haar volk leerde reizen’ groeide in de twintigste eeuw uit tot een van de belangrijkste cultuurtoeristische verenigingen in België, en hielp zo de Vlaamse burger transformeren tot een toerist.

100 jaar trippen analyseert deze veranderingen, en graaft dieper in de complexe geschiedenis van de VTB. De VTB was immers meer dan alleen een ‘toeristenbond’. Zijn invloed reikte tot in het kleinste Vlaamse dorpje. Gaande van natuurbescherming, over de aanleg van wandel- en fietspaden, tot het aanwakkeren van een Vlaamse (nationale) identiteit, 100 jaar trippen presenteert de rijke en diverse geschiedenis van de VTB, en toont hoe de vereniging ons al een eeuw lang aan het trippen brengt.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464369526 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Vlaamse Toeristenbond 1922-2022

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

208

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-06-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “100 jaar trippen” te beoordelen