info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Oorlog in foto's: Hitler Jugend

Het verhaal van Hitlers kindsoldaten
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Auteur: Hans Seidler | Prijs: € 19.99

Snel overzicht

Hitlers jeugdbeweging, de Hitlerjugend werd in 1922 opgericht en was daarmee de een na oudste groep in de nationaalsocialistische beweging. Dit geeft aan hoeveel belang de nazileiders aan de 'opvoeding' van de jeugd hechtten. In de Hitlerjugend zaten jongens tussen de 14 en 18 jaar, en de eerste jaren leek het vaak meer een gemilitariseerde padvinderij. In december 1936 telde de Hitlerjugend 5 mijoen leden.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog veranderde de rol van de Hitlerjugend drastisch. Eerst gingen de jongens helpen bij de posterij-, trein- en brandweerdiensten, later werden ze uitgerust om volledig mee te kunnen vechten. De beste rekruten kwamen terecht in de 12e SS Panzer-Division Hitlerjugend; ze vochten mee aan zowel het westelijke als het oostelijke front. Ze bleken tot de fanatiekst vechtende soldaten te behoren. Zelfs toen het nazirijk ineenschrompelde, bleven veel jongeren doorvechten. In mei 1945 waren ze van plan om vanuit Beieren en Oostenrijk een guerilla-oorlog te ontketenen.
Met zeldzame en vele nooit eerder gepubliceerde foto's volgt dit boek in de serie 'Oorlog in foto's' de ontwikkeling van de Hitlerjugend richting een formidabele strijdmacht. 'Hitlerjugend - het verhaal van Hitlers kindsoldaten' biedt uniek beeldmateriaal van een van de zorgwekkendste naziorganisaties.
Hans Seidler is een enthousiast verzamelaar van memorabilia uit de Tweede Wereldoorlog en een autoriteit op het gebied van Duitse krijgsmachtonderdelen en militaire uitrusting.
Ian Baxter is militair historicus en fotoverzamelaar. Bij BBNC uitgevers verschenen van hem al meerdere titels in de 'Oorlog in foto's'-reeks.

NBD Biblion
Recensie door E.Westerhuis

In de serie 'Oorlog in foto's' zijn reeds meerdere delen verschenen, waaronder 'D-Day', 'Het Ardennenoffensief' en 'Hitlers hoofdkwartieren'. In 'Hitlerjugend' beschrijven militair-historicus Ian Baxter en Hans Seidler, enthousiast verzamelaar van memorabilia uit de Tweede Wereldoorlog, de geschiedenis van de paramilitaire jeugdbeweging van nazi-Duitsland. Deze organisatie voor jongens in de leeftijd van 14 tot 18 jaar oud bestond in december 1936 uit ruim vijf miljoen leden. Bij deze gemilitariseerde padvinderij stonden krijgskunst en nazi-ideologie centraal. Tijdens de oorlogsjaren gaat de jeugdbeweging grotendeels op in de 1 1 SS-Panzerdivision Hitlerjugend. De gevechtseenheid wordt zowel aan het Oostfront als in het Westen ingezet. Het boeiende relaas in woord en beeld geeft een goede indruk van de op een na oudste nazi-organisatie en de ontwikkeling van jeugdbeweging naar leverancier van goed getrainde soldaten. Heldere en bondige teksten, ondersteund door talloze zwart-witfoto's van goede kwaliteit.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 19,99

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Oorlog en vrede
Tweede Wereldoorlog

Extra informatie

Uitgever BBNC Uitgevers
ISBN 9789045319629
Verschenen 22-04-2016
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: