info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Oorlog in foto's: Duitse paratroepen

Fallschirmjäger in de Tweede Wereldoorlog
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Auteur: Jon Sutherland | Prijs: € 24.99

Snel overzicht

De paratroepen waren binnen het Duitse leger een van de belangrijkste elite-eenheden. Er bestonden slechts vijf divisies paratroepers, met een totale sterkte van 35.000 man. Maar deze eenheden beschikten wel over de beste en duurste wapens en bleken onontbeerlijk tijdens de Blitzkrieg. Nadat de oorlog consolideerde en de Duitsers langzaam in het defensief werden gedwongen, nam de betekenis van de paratroepers af.
De Duitsers gebruikten hun Fallschirmjäger bij aanvallen in het westen in 1940. Ze werden ingezet tegen Denemarken, Noorwegen, België en Nederland. Misschien wel de meest opmeerkelijke inzet was de inname van Fort Eben Emael in België, inclusief een 1200 man sterk garnizoen uitgerust met zware artillerie en luchtafweergeschut - en dat alles door 68 Duitse paratroepers. Niet alle aanvallen waren zo succesvol. Alles hing af van een veilige landingsplaats en de mogelijkheid tot versterking. Al snel bleek dat bij het uitblijven van versterking, de paratroepers hun veroveringen lastig konden vasthouden.
De beelden in dit deel uit de serie 'Oorlog in foto's' zijn genomen door sergeant der eerste klasse Wilhelm Plieschen, die deel uitmaakte van het 7e mitrailleurbataljon van de Fallschirmjäger. Plieschen kwam in actie in onder meer Roemenië, in Rusland, op Monte Cassino en op Kreta, waarboven hij op 20 mei 1941 werd afgeworpen. In de minuten voor en na zijn landing maakte Plieschen bijzondere foto's. Ook in onder meer Oostenrijk, Bulgarije en Rusland schoot Plieschen unieke beelden. 'Duitse paratroepers - Fallschirmjäger in de Tweede Wereldoorlog' bundelt deze nooit eerder gepubliceerde foto's en geeft een goed inzicht in de oorlog zoals de Duitse paratroepers die beleefden.
Jon Sutherland en zijn vrouw Diane Canwell hebben beiden veel geschreven over militaire geschiedenis en oorlogen. Ze hebben behoorlijk wat tijd doorgebracht op Kreta voor hun onderzoek naar de oorlogsgeschiedenis van het eiland.

NBD Biblion
Recensie door E. Westerhuis

In de serie 'Oorlog in foto's' zijn reeds meerdere delen verschenen, waaronder 'D-Day', 'Het Ardennen offensief' en 'Hitler's hoofdkwartieren'. In 'Duitse paratroepen' belichten Jon Sutherland en zijn vrouw Diane Canwell een deel van de geschiedenis van de 'Fallschirmjäger' tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het album bestaat uit drie delen. De Duitse opmars door de Balkan, de luchtlandingen op Kreta (operatie 'Mercurius')en de eerste ervaringen in Rusland 1942. Het zijn vooral de foto's van voormalig Oberfeldwebel Wilhelm Plieschen, die de kern vormen van deze uitgave. Deze oud-Fallschirmjäger diende tijdens de oorlogsjaren bij de 2e compagnie van het Fallschirm-Maschinengewehr-Battalion, een onderdeel van de 7e Flieger-division. Plieschen was een verwoed fotograaf en was onder meer betrokken bij de gevechten bij Monte Cassino en de operatie op Kreta. Naast het unieke privé-beeldmateriaal van Plischen, tevens enige informatie over uitrusting en opleiding van Duitse parachutisten en hun operationele inzet. Heldere en bondige teksten.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 24,99

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Oorlog en vrede

Extra informatie

Uitgever BBNC Uitgevers
ISBN 9789045319636
Verschenen 22-04-2016
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: