info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Oorlog in foto's: Berlijn overwinning in Europa

Zeldzame foto's uit oorlogsarchieven
Ongeveer 3-5 werkdagen
Auteur: Nik Cornish | Prijs: € 19.99

Snel overzicht

In april en mei 1945 vond de laatste grote veldslag van de Tweede Wereldoorlog plaats. Berlijn, de Duitse hoofdstad, werd het bloedige strijdtoneel waar de nazi's hun laatste wanhopige en vaak suïcidale verzet boden. Hun leider Adolf Hitler zou in de bunker onder de Kanselarij de hand aan zichzelf slaan. Het Rode Leger, de strijdkrachten van de Sovjet-Unie, namen uiteindelijk de stad in en vernietigden daarmee de laatste Duitse legers in het Oosten.
Deze monumentale slag, en de voorbereidingen erop, werden uitgebreid op beeld vastgelegd door zowel Duitse als Sovjet-fotografen. Samensteller Nik Cornish putte uit beide bronnen en maakte een selectie uit de veelal zeldzame en/of niet eerder gepubliceerde beelden. De foto's tonen aan hoe angstaanjagend de aanval van Zjoekovs legers was op de Seelower Höhen en in de buitenwijken van Berlijn. Het hoogtepunt was de ultieme confrontatie en de genadeloze huis-aan-huisgevechten in het centrum van de stad en rondom de Rijksdag.
Oorlog in foto's - Overwinning in Berlijn is een boek dat de grimmige, onvergetelijke en rauwe waarheid weergeeft van de laatste grote veldslag in Europa.

Nik Cornish is voormalig schoolhoofd en heeft verschillende titels over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam staan. Hij heeft in het bijzonder interesse voor de oorlog aan het Oostfront en het Rode Leger, wat heeft geleid tot een serie belangrijke boeken van zijn hand over deze onderwerpen. Verder heeft hij verscheidene artikelen geschreven over de geschiedenis van de Russische en Sovjet legers.


BBD Biblion
Recensie door A.H.B. de Munnick

Talloze boeken werden reeds geschreven over deze immense en immens belangrijke veldslag waarbij honderdduizenden Russische en Duitse militairen betrokken waren en ook honderdduizenden het leven lieten of krijgsgevangen werden gemaakt. Doel van de Sovjets was de inname van Berlijn en daarmee de ondergang van nazi-Duitsland. Wijk na wijk, straat na straat moesten in bloedige gevechten worden veroverd. Dit boek is moeizaam vertaald uit het Engels, geeft- voor de meeste lezers- te veel militaire details en pretendeert 'zeldzame foto's' af te drukken. Desalniettemin blijft het verhaal indrukwekkend: het titanengevecht tussen de overwinnaar en het ineenstortende Hitler-Duitsland, dat zinloos doorvecht voor z'n voortbestaan ten koste van talloze slachtoffers.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 19,99

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Oorlog en vrede

Extra informatie

Uitgever BBNC Uitgevers
ISBN 9789045319834
Verschenen 12-08-2016
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: