info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Oorlog en Adel

Laatste der huzaren te paard
Auteur: W.F. Clifford Kocq van Breugel | Prijs: € 17.50

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

Jonkheer Willem François Clifford Kocq van Breugel (1914) is de langst levende huzaar met opleiding te paard in ons land. Hij is meerdere malen onderscheiden met militaire en civiele onderscheidingen en is lid van uiteenlopende gezelschappen die veel betekenen in landelijke of provinciale kringen. Daarnaast is hij ook in adellijke kringen een gewaardeerde bekende. In 'Oorlog & Adel' vertelt hij met passie over zijn leven en over de gebeurtenissen die hem vormden.

Na een korte toelichting over zijn grootouders, overgrootouders en eigen ouders voert hij de lezer mee van het Berlijn in de Eerste Wereldoorlog naar Den Haag en naar het landgoed Bornia in Driebergen, waar hij vele jaren, van zijn zesde tot zijn studententijd in 1933, met zijn ouders en twee jaar oudere zuster heeft gewoond. Hij begon in 1936 zijn dienstplicht als Aspirant Reserveofficier der Huzaren en klom van Wachtmeester en Kornet op tot 2e Luitenant bij het Tweede Eskadron Pantserwagens en uiteindelijk tot Ritmeester. Hij beschrijft hoe hij als Pelotonscommandant van dat Tweede Eskadron Pantserwagens vocht in de meidagen van 1940 bij de vliegvelden rond Den Haag en Rotterdam. Voor die acties werd hij onderscheiden met het Bronzen Kruis.

In 1947 werd hij uitgezonden naar Nederlands-Indië, waarover hij eveneens uitgebreid verslag doet. Hij keerde terug naar landgoed "Bornia", ging daarna wonen op "De Kamphoeve" en begon dus het gewone gezinsleven. Maar hij bleef actief binnen diverse verenigingen en gezelschappen en ondernam op hoge leeftijd nog reizen naar verre landen. Het boeiende verhaal van een bijzonder mensenleven gedurende een hele eeuw.

Herman Schrijver (1946) bood aan om het leven van Willem van Breugel op papier te zetten en werd vervolgens, ook tot zijn eigen verbazing, gegrepen door de bewogen geschiedenis van een bijzondere man.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 17,50
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Biografieën

Extra informatie

Uitgever U2pi BV
Pagina's 213
ISBN 9789087594541
Verschenen 28-08-2014
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000
Product lengte 210 mm
Product breedte 145 mm
Product hoogte 19 mm

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: