info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Misverstand en ontmoeting

Heilig is de drager van onheil
Auteur: Salomon Bouman | Prijs: € 19.50

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

Hoe en waarom wordt een atheïstische Amerikaan van Joodse afkomst kolonist in Judea en Samaria, op de sedert 1967 door Israël bezette westelijke oever van de Jordaan?
Waarom neemt een jonge Nederlandse zionist, die hem in Parijs overtuigde een bezoek aan Israël te brengen, afstand van hem? Botst de Joodse God met het humanistische ideaal van het zionisme?
Is het goed voor het door God beloofde land te sterven?
Dat is het drama dat zich voor onze ogen ontvouwt over de Palestijnse kwestie. De identiteit van Israël is in het geding.

In deze roman komt dit vraagstuk indringend aan de orde aan de hand van de dramatische ontwikkelingen in het Israelisch-Arabisch-Palestijnse conflict sedert 1967. De twee hoofdpersonen belichamen dit drama in haar historische ontwikkeling. De schrijver beschouwt dit boek als een studie van de Joodse identiteit in haar religieuze en seculiere betekenis tegen de achtergrond van het ontstaan van Israël in 1948.


Salomon Bouman (Amersfoort 1937) was van 1965 tot 2003 correspondent van nrc-Handelsblad in Israël met Tel-Aviv als standplaats. Veelvuldig rapporteerde hij vanuit Egypte, Jordanië, de Verenigde Staten, Duitsland, Oost-Europa en Afrikaanse landen. Zijn levendige reportages en scherpe analyses verschenen ook in De Standaard.
Tevens werkte hij voor de Nederlandse en Belgische radio. Alvorens zich in 1965 in Tel-Aviv te vestigen was hij parlementair verslaggever van Het Parool.
Salomon Bouman studeerde na het Amersfoorts Lyceum en het volbrengen van de dienstplicht internationale betrekkingen aan sc-po, L'institute d'études politiques de l'université de Paris. Hij zette zijn studie voort aan the Johns Hopkins University, sais, school of advanced international studies in Bologna. Salomon Bouman is sedert 2004 freelance journalist. Hij is columnist van het niw, van de website crescas en politiek commentator Midden-Oosten voor de Nederlandse radio.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 19,50
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Literaire auteurs

Extra informatie

Uitgever Stichting Amphora Books
Pagina's 220
ISBN 9789064460937
Verschenen 14-01-2016
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000
Product lengte 190 mm
Product breedte 130 mm
Product hoogte 18 mm

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: