info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Nu weet ik beter

Zou het asperger kunnen zijn?
Ongeveer 3-5 werkdagen
Auteur: Will Baker | Prijs: € 16.00

Snel overzicht

Will Baker ontdekte tijdens haar huwelijk dat haar man leed aan het Asperger-syndroom. Zij besloot om haar verhaal in boekvorm te laten verschijnen voor (toekomstige) lotgenoten omdat zij vind dat de hulpverlening tekort is geschoten: "Wat zoveel lotgenoten is overkomen en mij bijna, mag nooit meer gebeuren." Zij schrijft haar ervaringen op in de vorm van brieven aan haar man. Daarin schrijft ze over zichzelf, de start van hun relatie, hun gezinsleven, de gevolgde therapie?n, haar familie en de familie van haar man. Ook haar dagboek met een briefwisseling met een lotgenoot krijgt een plek in haar boek. Haar boek eindigt met een verslag van haar aanklacht, het verweerschrift van de psychiater en de conclusie van de hoorzitting.

Engagement
Recensie door Ned ver v Autisme

"Hoewel zorgverleners steeds deskundiger worden op het gebied van de stoornis van Asperger, zijn er nog heel wat die de consequenties van het Asperger-syndroom niet geheel kunnen overzien, niet weten waaraan het syndroom te herkennen valt en dus niet de juiste diagnose stellen", aldus Maxine Aston in haar boek "Als je partner Asperger-syndroom heeft." (2008)
De actualiteit van deze woorden komt in je op bij het lezen van dit boek. Will Baker besloot om haar verhaal in boekvorm te laten verschijnen voor (toekomstige) lotgenoten omdat zij vind dat de hulpverlening tekort is geschoten: "Wat zoveel lotgenoten is overkomen en mij bijna, mag nooit meer gebeuren." Zij schrijft haar ervaringen op in de vorm van brieven aan haar man. Daarin schrijft ze over zichzelf, de start van hun relatie, hun gezinsleven, de gevolgde therapie?n, haar familie en de familie van haar man. Ook haar dagboek met een briefwisseling met een lotgenoot krijgt een plek in haar boek. Haar boek eindigt met een verslag van haar aanklacht, het verweerschrift van de psychiater en de conclusie van de hoorzitting.
Dit ervaringsverhaal van Will Baker leest gemak-kelijk en kan 'partners van' herkenning en onder-steuning bieden. Wij hopen met haar dat haar missie om hulpverleners daar waar nodig wakker te schudden zal slagen. In ieder geval biedt het boek hen informatie en kan het ondersteunend zijn bij de uitvoering van hun functie.

Recensie Engagement. Uitgave van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Juni 2009.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 16,00

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Literaire auteurs

Extra informatie

Uitgever U2pi BV
Pagina's 185
ISBN 9789087591090
Verschenen 02-10-2009
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: