info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Marians odyssee

Als de doden begraven zijn in de harten van de levenden, zijn ze werkelijk dood
Auteur: Henri Patrik | Prijs: € 21.95

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

Leven en dood van Marian de Garriga, een bekende Nederlandse componiste die de reclamemuziek op radio en tv in de jaren 70/80 heeft gerevolutioneerd. Marian moest op achtienjarige leeftijd noodgedwongen haar muziekopleiding stopzetten om zelf in haar levensonderhoud te voorzien. Zo begon een tumultueus leven gekenmerkt door professionele successen als componiste, disastrueuze relaties met mannen en overdreven alcoholconsumptie. Een opmerkelijke vrouw voortdurend op de vlucht totdat ze verbitterd en eenzaam haar einde zal vinden, op een ogenlijk dat ze weer begon te leven.

Nadat Marian en Helen, twee jeugdvriendinnen, elkaar sinds decennia niet meer hebben gezien, brengen ze samen veertien dagen verlof door op de Fiji-eilanden. Daarna neemt Helen haar vriendin mee naar haar woonplaats in Nieuw Zeeland, waar Marian nog een tiental dagen wil blijven. Maar het noodlot slaat toe; Helens man sterft de volgende ochtend. Diep geschokt vertrekt Marian hals over kop naar Thailand waar ze een langer verblijf had gepland.
Twee jaar later verneemt Helen via een persbericht dat haar vriendin gewurgd werd in haar bungalow op Koh Samui en dat de politie een landgenoot heeft aangehouden.

"Marians Odyssee" is een historische roman over het leven van twee uitzonderlijke vrouwen die vriendinnen bleven tot de dood hen scheidde. Vierenveertig jaar geschiedenis over een beroemdheid en een anonieme vrouw die elkaar gedurende een heel leven nooit helemaal uit het oog verloren.
Henri Patrik schrijft weinig over hun professionele successen. Maar hij schildert hun intiemste gevoelens, hun twijfels, angsten, ontgoochelingen en beslissingen die hun toekomst hebben bepaald.
Een boeiend avontuur doorheen meerdere decennia en uiteindelijk een definitief afscheid.

"Diep ontroerend", Frans Esselink.
"Henri Patrik op zijn best!" Alexander Cammans

Henri Patrik heeft drie jaar in de Balkan gediend en een tijdlang bij de Europese Politie. Deze bewogen periode heeft hem ertoe aangezet zijn ervaringen om te zetten in spannende thrillers. Zo schreef hij "Omerta", een waargebeurd aangrijpend verhaal over de mensenhandel in Sarajevo en de corruptie op het hoogste niveau. Hij verstaat de kunst om zelfs een waargebeurd verhaal op te bouwen als een thriller. Hij schrijft zowel fiction als faction. Tegenwoordig leeft hij met zijn familie in de Ardennen.

Helen Staal is geboren te Amersfoort in 1933. Ze studeerde in België en Nederland. In 1956 werd ze stewardess bij de KLM waar ze Marian de Garriga leerde kennen, met wie ze een leven lang bevriend bleef. In 1962 week ze uit naar Nieuw Zeeland, waar ze vooral in dienst stond voor de gemeenschap, altijd bereid anderen te helpen. Sinds 2006 werkt ze als vrijwilliger bij Wingspan, een vereniging die zich inzet voor het behoud van de inheemse valk. In 2013 maakt ze kennis met Henri Patrik. Samen reconstrueren ze het leven van Marian de Garriga.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 21,95
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Muziekgeschiedenis
Historische romans

Extra informatie

Uitgever Falcon Boeken
Pagina's 450
ISBN 9789081414999
Verschenen 23-05-2014
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000
Product lengte 215 mm
Product breedte 135 mm
Product hoogte 40 mm

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: