info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Mam, waar is opa nu gebleven?

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Auteur: Ton Mol | Prijs: € 19.95

Snel overzicht

Soms zetten kinderen een machtig wapen in om grootouders naar hun pijpen te laten dansen: hun kleinkinderen. De schrijver van dit boek noemt het verbreken van die band emotionele afpersing.
Zelf zag hij al gedurende negen jaar zijn kleinkinderen niet meer en nog dagelijks voelt hij de pijn van het gemis.

In het boek Mam, waar is opa nu gebleven vertelt hij zijn oudste kleinkind zijn biografie. Onverbloemd onthult hij haar zijn goede en slechte kanten. De verhalen beschrijven belangrijke fasen van zijn leven. De schrijftrant is een melange van humor en tragiek. Na de meeste verhalen volgt een gesprek met het kleinkind. Hij leert haar de kunst van het leven, als wil hij haar behoeden voor de fouten die hij maakte.

Centraal in het boek staat communicatie, de spil waarom alles draait in het leven. Goede communicatie leidt tot gelukkige relaties. De lezers wordt een spiegel voorgehouden waardoor ze inzicht krijgen in de fouten die kunnen worden gemaakt door onervarenheid in omgang met anderen. Naast communicatie wordt veel aandacht geschonken aan liegen en het ervaren van onterechte schuldgevoelens.
Ook worden tips gegeven hoe ouders de relatie met hun kinderen kunnen verbeteren en hoe verbroken relaties kunnen worden hersteld.

Calbona
Recensie door W.C. van de Meeberg

Vanuit het diepst van zijn ziel schreef deze auteur zijn verhaal aan de kleindochter die hij niet meer mocht zien. Hij had zich bemoeid met de lijfstraffen die het kind van haar vader kreeg en werd toen verbannen uit de levens van zijn dochter en kleindochters.
Om het kind te helpen hem te herinneren als ze volwassen is en hij er wellicht niet meer voor haar kan zijn, vertelt hij over zijn leven, maar ook helpt hij haar met antwoorden te geven op vragen die zij naar alle waarschijnlijkheid op haar levensweg krijgt te beantwoorden.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 19,95

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Literaire auteurs

Extra informatie

Uitgever Calbona Uitgeverij
Pagina's 420
ISBN 9789491254246
Verschenen 26-11-2011
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: