info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Maison Kelder

Het huis van de hazelnoot
Auteur: Danny Verbaan | Prijs: € 11.95

Snel overzicht

Noem in Den Haag of omgeving de naam 'Maison Kelder' en het antwoord is altijd hetzelfde: 'Van de hazelnoottaart!' Probeer het maar eens. Het komt omdat het banketbedrijf al tachtig jaar een begrip is - niet alleen in de residentie, maar ook tot ver daarbuiten. Wat daarentegen vrijwel niemand weet, is wat zich achter de schermen heeft afgespeeld.Dit wordt op levendige wijze verteld in 'Maison Kelder, Het huis van de hazelnoot'.

Van de joodse onderduiker die in het huis van oprichter Dirk Kelder een schat had verborgen, tot het geraffineerde misleidingsspel van de nazi's. En van de overname van het bedrijf in 1946 door banketbakker Wiggert Jonker tot aan diens niet-aflatende expansie- en vernieuwingsdrift. Zelfs van oude vorken en de wielen van ziekenhuisbedden knutselde hij apparatuur om het werk in de bakkerij te vergemakkelijken. Ook de klanten komen aan bod. Koning Willem-Alexander kocht bijvoorbeeld, nog als kroonprins, zelf de hazelnootgebakjes voor zijn verjaardagsvisite. Auteur Danny Verbaan verhaalt bovendien over de latere eigenaren van Maison Kelder en de gedachte achter de verhuizing naar nieuwbouw in een Haags bedrijvengebied. Het boek is gebaseerd op uitgebreid archiefonderzoek en een groot aantal interviews.


Danny Verbaan (1962) werkte bijna vijfentwintig jaar als journalist bij de Haagsche Courant en AD Haagsche Courant voordat hij een eigen tekstbureau begon.
Hij heeft inmiddels tien boeken op zijn naam staan, waarin de historie en de belevenissen van mensen centraal staan.

NBD Biblion
Recensie door Haaije Jansen

Bekwaam en uitstekend gedocumenteerd beschrijft Verbaan de ontwikkelingen van het imperium door de jaren heen. Hij maakte daarbij dankbaar gebruik van anekdotes van vroegere en huidige personeelsleden. Het met tientallen foto's geïllustreerde boek leest als een roman en geeft het tijdsbeeld en de winkelformule prachtig weer.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 11,95

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Geschiedenis algemeen
Den Haag

Extra informatie

Uitgever Scriptum
Pagina's Nee
ISBN 9789055949311
Verschenen 16-10-2014
Productvorm Harde kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: