info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Liefde als ruwe diamant

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Auteur: Henk Harcksen | Prijs: € 17.50

Snel overzicht

LIEFDE ALS RUWE DIAMANT
Eindelijk een Nederlands-Indische familiekroniek, dat iedereen raakt. Het verhaal van Henk Harcksen is namelijk universeel voor alle culturen die met elkaar samensmelten of botsen. En dat is van alle tijden.

De auteur prikt met zijn verhaal door het ‘tempo doeloe’ gedoe heen. En richt zijn blik niet op de schuldvraag, maar schetst een beeld dat herkenbaar is voor veel emigranten en vluchtelingen die in Nederland zijn terechtgekomen door omstandigheden.
In een sneltreinvaart wordt de lezer meegezogen in een relaas die de schurende relaties van de betrokken families door alle generaties heen blootlegt. Doorspekt met songteksten, gedichten en proza.
Maar wat heeft Frits Bolkestein te maken met het Ramayana epos? En wat het verband is tussen een Rotterdamse koopmansfamilie en een Royal Indian Sikh regiment? Of hoe zit de liefdesverhouding in elkaar tussen een Nederlandse luchtmacht officier en een ongewoon Indisch meisje uit Batavia?
Henk Harcksen beziet de wereld door zijn zelf geslepen diamant en beschrijft op een heftige indringende wijze hoe het spectrum van het leven uiteen kan spatten.

Henk Harcksen schrijft een familie-kroniek waarin zijn beleving als kind overgaat in een diep en soms pijnlijk besef over relaties, liefde en leed binnen zijn familie.

In dit verhaal wordt de sfeer van Nederlands-Indië en van het vooroorlogse Rotterdam opgeroepen, gevolgd door verhalen over een meisje dat als ongewenst kind werd verstoten, en over anderen die met moeite hun vleugels konden uitslaan.
Hij vertelt over het Sikh regiment die levens redde tijdens de Indonesische Revolutie, over zijn vader die van krijgsgevangenschap in Polen de oversteek maakte naar Indonesië.

Tot slot is een Eurocommissaris meer dan een passant in dit verhaal en wordt de Digitale Revolutie van binnen uit beschreven, een luchtbel voor de een, voor de ander de 'digital highway" tot emancipatie.

Het Indisch Plein
Recensie door Herman Bussemaker

"Het boek van Henk Harcksen is een boeiend familieverhaal van twee families die door de tweede wereldoorlog heel verschillende gebeurtenissen moesten verwerken. Henk's vader is een Nederlander met een uitgebreide en kleurrijke familie. Hij is een hartstochtelijk vlieger, maar brengt de oorlog door in Duitse krijgsgevangenkampen. Zijn moeder is een indisch meisje uit een grote, uitgebreide, eveneens zeer kleurrijke Indische familie. Haar drie zussen maken weer heel andere gebeurtenissen mee dan zijn moeder en dat levert na de oorlog tussen de zussen een spanningsveld op voor wat betreft de japanse bezetting en de bersiap. Henk rijgt hun verhalen op een bijzonder leesbare en boeiende wijze aan elkaar als parels in een ketting. Ook de na-oorlogse periode van "repatriëring" en verwerking van het oorlogsverleden komt uitgebreid aan bod. Heel veel is herkenbaar voor lezers van zijn generatie en die van zijn ouders. Een aanrader!
Herman Bussemaker."

'The Spy'
Recensie door Peter van Wermeskerken

Nooit heb ik vermoed dat Henk Harcksen zich zou kunnen ontpoppen als een goed auteur. Ik ken hem als een zakenman, die heel vriendelijk is, maar wel rechtlijnig denkt. Toch blijkt niets minder waar in zijn recent verschenen boek Liefde als ruwe diamant. In wezen is het een verhaal over de geschiedenis van zijn familie. Het verleden in Nederlands-Indië, de Jappenkampen, de repatriëring naar Nederland na de Indonesische onafhankelijkheid en het opbouwen van een nieuw bestaan hier. Natuurlijk, dat is een geschiedenis, waar een meeslepend verhaal over is te schrijven, met zijn dramatische episoden, maar ook zijn vreugdevolle. De vlotte vertelstijl maakt het boek tot een genot om te lezen.
Het boek (148 blz.) is uitgegeven bij Uitgeverij Calbona als paperback en kost € 19,75.
recensent: Peter van Wermeskerken
auteur Dubbel Spion, een autobiografie

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 17,50

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Literaire auteurs

Extra informatie

Uitgever Calbona Uitgeverij
Pagina's 148
ISBN 9789491872129
Verschenen 21-01-2014
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: