info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Kookboek van de Middeleeuwen

Specerijen, pasteien & vasten
Auteur: Karen Groeneveld | Prijs: € 12.50

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

Voor velen bestaat het beeld van eten in de middeleeuwen uit woeste ridders die met beide handen dikke kluiven vasthouden waarvan ze onder het slaken van rauwe kreten lappen vlees afscheuren. Daar klopt echter helemaal niets van.

Het Kookboek van de middeleeuwen biedt een blik op de culinaire rijkdom uit die tijd op basis van oorspronkelijke recepten. 

De rijke keuken van de middeleeuwen kent vele verrassingen, zoals het gebruik van talrijke - peperdure - specerijen. Suiker was toen nog gezond en natuurlijke kleurstoffen als saffraan vierden hoogtij. Zwartgalligheid kon je voorkomen door bepaalde gerechten te nuttigen en anders maakten de koks je wel blij met spectaculaire pronkstukken. 
Gelukkig zijn er verschillende kookteksten uit dit boeiende tijdperk bewaard gebleven. Daarom kunnen we ook nu nog genieten van de smaak van de middeleeuwen: kruidig-zoet met een klein zuurtje.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 12,50
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Maatschappijgeschiedenis
Middeleeuwen (500-1500)

Extra informatie

Uitgever Het Zwarte Schaap
Pagina's 80
ISBN 9789492821089
Verschenen 04-07-2019
Productvorm Harde kaft
Datum verschijning 00-00-0000
Product lengte 185 mm
Product breedte 123 mm
Product hoogte 13 mm

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Gerelateerd aan dit geschiedenisboek:

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: