info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Jan Th.Giesen

Kunstenaar op een goede plaats, maar in een verkeerde tijd
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Auteur: Jan Roedoe | Prijs: € 19.95

Snel overzicht

Tijdens het Interbellum werkte er circa 250 beeldende kunstenaars in en om Den Haag. Mensen, die door hard en creatief te werken de Haagse bevolking konden voorzien van decoralia in de vorm schilderijen, glas-in-lood ramen, grafisch werk en driedimensionale beelden, waardoor het toen niet al te vrolijke leven toch wat glans kreeg.

Jan Th. Giesen was één van die relatief onbekende kunstenaars en de onbekendheid was niet het gevolg van de kwaliteit van het werk, maar van de leefomstandigheden in deze periode van de twintigste eeuw.

Geboren in 1900 werden hij en zijn tijdgenoten op jeugdige leeftijd geconfronteerd met de eerste wereldoorlog, gevolgd na een korte opleving door een wereldwijde economische crisis in 1929 en tenslotte in de bloei van hun leven door de vijf jaar durende tweede wereldoorlog. Na deze oorlog was er vervolgens geen aandacht voor hun werk want het land moest wederopgebouwd worden en de nieuwe jonge generatie kunstenaars wist zich beter te verkopen dan deze ervaren maar soms wel ernstig gehavende vroegere generatie.

Door hun jarenlang creatief zwoegen wisten zij wel echte kunst te maken van een kwalitatief hoog gehalte, waarvoor de beloning meestal pas na hun overlijden verzilverd werd. Het verhaal van Jan Giesen is dat van zijn gehele generatie uit deze periode in de cultuurgevoelige stad Den Haag.

Over de auteur:
Jan Roedoe (1947) is opgegroeid in Den Haag en is daar van jongs af aan geïnteresseerd geweest in de ontwikkelingen op het gebied van de beeldende kunst. Hij werd getriggerd door zijn leraar tekenen op de lagere school en het voortgezet onderwijs Gerard Wensma.
Hij volgde cursussen aan de Vrije Academie in Den Haag, de Open Academie in Rotterdam en de Ruud Wackers Academie te Amsterdam. Hij volgde de opleiding Culturele Antropologie aan de Open Universiteit.
Hij was initiatiefnemer en medeoprichter van de stichting Theo Thijssen te Amsterdam en medeauteur van het boek "Het Amsterdam van Theo Thijssen".
Hij is voorzitter van de Stichting Johannes Theodorus Giesen.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 19,95

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Monografieen (kunst)

Extra informatie

Uitgever Stichting Jan Giesen
Pagina's 200
ISBN 9789082670004
Verschenen 19-03-2017
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: