info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Ja, ik wil! Ja, ik wil!

Ja, ik wil!

Verliefd, verloofd, getrouwd in Amsterdam, 1580-1810
Auteur: René van Weeren | Prijs: € 27.50

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

Handtastelijkheden zijn er altijd geweest. Maar in vroeger eeuwen was ‘handtasten’ veel onschuldiger dan in het #MeToo-tijdperk: in plaats van grensoverschrijdend gedrag was het toen een verantwoorde en nette manier om een huwelijksaanzoek te doen. In Ja, ik wil! beschrijven Van Weeren en De Moor deze en andere bijzonderheden van het trouwen in het Amsterdam van vroeger. Immigratie, integratie, geloofskwesties, zorgbehoevende (schoon)ouders, overspel en verboden liefdes: dit alles speelde ook toen al en had grote invloed op de wording van het huidige Amsterdam. De wijze waarop vandaag de dag relaties aangegaan worden, met vele koppels die pas laat of zelfs helemaal niet huwen, kreeg ook in diezelfde periode vorm. Ja, ik wil! vertelt verhalen rond het trouwen, uniek maar in hun kern ook verrassend van alle tijden. Op basis van het rijke bronnenmateriaal dat in de archieven bewaard is gebleven, worden zowel de vele hartverwarmende maar soms ook verbijsterende anekdotes, als de laatste historische inzichten op een levendige en kleurrijke manier gepresenteerd.

RENÉ VAN WEEREN werkt als onderzoeksmedewerker bij het onderzoeksteam Instituties voor Collectieve Actie in Historisch Perspectief aan de Universiteit Utrecht en is gespecialiseerd op het gebied van paleografie en genealogie.

TINE DE MOOR is als hoogleraar sociaaleconomische geschiedenis en onderzoeksleider van het voornoemde onderzoeksteam verbonden aan de Universiteit Utrecht. Haar onderzoek richt zich onder meer op zowel historische als hedendaagse vormen van samenwerking tussen burgers en sociodemografische ontwikkelingen op de lange termijn zoals huwelijkspatronen.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 27,50
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Extra informatie

Uitgever Prometheus
Pagina's 256
ISBN 9789044640335
Verschenen 19-03-2019
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000
Product lengte 213 mm
Product breedte 137 mm
Product hoogte 20 mm

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: