info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

In de schaduw van Arnhem

Auteur: Ken Tout | Prijs: € 19.99

Snel overzicht

De Slag om Arnhem van september 1944 is beroemd en berucht, door de uitzonderlijke parachutedroppings en de heldhaftige verdediging van de brug. Doordat de campagne mislukte, kwamen de geallieerden geïsoleerd te zitten op een stuk weg van dertig kilometer. Links en rechts ervan was Nederland nog bezet door de Duitsers. Hoewel de Duitse troepen veel beter waren bewapend, moesten deze dichtbevolkte en door rivieren gedomineerde gebieden door de geallieerden worden bevrijd.

In de schaduw van Arnhem vertelt het boeiende verhaal van de Slag om Arnhem, gelardeerd met ooggetuigenverslagen en persoonlijke herinneringen van Britse, Canadese en Poolse soldaten. Auteur Ken Tout laat zien onder welke omstandigheden deze mannen hun heldendaden verrichtten. Velen leden en stierven in grotendeels vergeten maar o zo belangrijke kleine gevechten. Ze verdienen het om te worden herinnerd.

NBD
Recensie

Dat de slag om Arnhem in september 1944 mislukte, mede door onderschatting van de daar gelegerde Duitsers, had zijn weerslag op een reeks gebeurtenissen erna. Daardoor bleven de Geallieerden zitten met een strook land van 30 kilometer, waarvan het gebied zowel links als rechts ervan was bezet door de Duitsers. Dat maakte de bevrijding van Noord-Brabant en het eiland Walcheren heel moeilijk. Gebruikmakend van herinneringen van Britse, Canadese en Poolse militairen wordt verteld hoe de bevrijding van deze gebieden verliep en wordt deze steeds gerelateerd aan de Slag om Arnhem en wat daar fout ging.
De Engelse auteur vocht mee in de slag om Arnhem en schreef enkele boeken over zijn ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Hoewel de titel anders doet vermoeden, gaat dit goed vertaalde boek niet zozeer over de Slag om Arnhmen, maar over de weerslag daarvan op de bevrijding van Noord-Brabant en Zeeland, vooral die van Walcheren. Het vlotgeschreven verhaal leest prettig en is ontroerend, maar leunt iets te sterk op de herinneringen van anderen.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 19,99

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Oorlog en vrede
Gelderland

Extra informatie

Uitgever BBNC uitgevers POD
Pagina's 256
ISBN 9789045310596
Verschenen 01-05-2010
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: