info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Het vervallen huis van de islam Het vervallen huis van de islam

Video

Het vervallen huis van de islam

Over de crisis van de islamitische wereld
Auteur: Ruud Koopmans | Prijs: € 24.99

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

Het jaar 1979, nu veertig jaar geleden, markeert een keerpunt in de geschiedenis van de islamitische wereld. Het is het jaar van de doorbraak van het religieuze fundamentalisme, met als centrale gebeurtenissen de islamitische revolutie in Iran, de opstand tegen de Sovjet-invasie in Afghanistan en de bloedige bezetting van de Grote Moskee in Mekka door enkele honderden jihadisten. De islamitische wereld bevindt zich sindsdien in een steeds dieper wordende crisis. Terwijl de rest van de wereld democratiseerde, nam het aantal democratieën in de islamitische wereld alleen maar verder af. Met de rechten van vrouwen, homoseksuelen en religieuze minderheden is het nergens zo slecht gesteld. Van Mali in West-Afrika tot de Filipijnen in Oost-Azië woeden tientallen burgeroorlogen met islamitische betrokkenheid die miljoenen mensenlevens hebben gekost. Duizenden komen jaarlijks om bij aanslagen van terreurorganisaties als IS, Al-Qaeda en Boko Haram. Economisch raakt de islamitische wereld steeds verder achterop. Geen wonder dat velen elders een goed heenkomen zoeken. Maar ook wat integratie betreft zijn migranten uit moslimlanden hekkensluiters.

Met een indrukwekkende hoeveelheid feitenmateriaal toont dit boek de diepte van de islamitische crisis aan, en onderzoekt de oorzaken. Westers kolonialisme, inmenging van buitenaf en discriminatie bieden geen steekhoudende verklaring. De wortels van het probleem zijn religieus en liggen bij de groeiende invloed van het fundamentalisme, dat de islamitische wereld in een wurggreep houdt.

RUUD KOOPMANS (1961) studeerde politicologie en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is hoogleraar sociologie en migratie aan de Humboldt Universiteit en onderzoeksdirecteur aan het Wissenschaftszentrum (WZB) in Berlijn. Hij schreef diverse boeken over migratie, sociale bewegingen en Europese integratie, en meer dan honderd wetenschappelijke artikelen en boekbijdragen. Opinieartikelen van zijn hand verschenen onder andere in NRC Handelsblad, de Volkskrant, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Die Zeit en Neue Zürcher Zeitung.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 24,99
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Religieuze geschiedenis
Islam

Extra informatie

Uitgever Prometheus
Pagina's 288
ISBN 9789044634099
Verschenen 27-02-2019
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000
Product lengte 200 mm
Product breedte 125 mm
Product hoogte 27 mm

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: