info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Het verdriet van Ambon

Een geschiedenis van de Molukken
Auteur: T. Lingsma | Prijs: € 21.95

Snel overzicht

Op een nacht in april 2000 vaart een passagiersschipnaar de Molukken, waar eenbloedige oorlog woedt tussen christenen enmoslims. Aan boord is ook de journalistTjitske Lingsma. Na aankomst op Ambonontdekt ze dat christenen en moslimsinmiddels volledig gescheiden van elkaarwonen. Massale moordpartijen, verminkingen,brandstichting, plunderingen, haaten angst hebben het eiland verscheurd.

De zoektocht naar de oorzaken van hetconflict voert Lingsma terug naar hetverleden. Uit kronieken en historischestudies, en uit de verhalen van Molukkersblijkt hoe desastreus de rol van Nederlandop de Molukken is geweest. Een speciale rolis weggelegd voor de families Soulisa enGaspersz, wier aangrijpende geschiedenissenparallel lopen aan die van de archipel.

Lingsma biedt een unieke kijk op degeschiedenis vanuit het Molukse perspectief– van de vroegste veldslagen tegen hetkoloniale bewind, via de Japanse bezetting,tot de Indonesische onafhanke lijk heid en deMolukse republiek RMS. Langzaam wordtduidelijk hoe de Molukken in 1999 verzeildkonden raken in zo'n bloedige burgeroorlog.Zeer pijnlijk zijn de verhalen vanMolukkers zelf over hun aandeel in debroederstrijd. Ook de gemeenschap inNederland wordt geheel door het conflictmeegesleept. Maar uiteindelijk slaagden deMolukse christenen en moslims er na eenaantal jaren in zelf de veenbrand te blussen.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 21,95

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Nederlands-Indië

Extra informatie

Uitgever Uitgeverij Balans
Pagina's 329
ISBN 9789050189286
Verschenen 18-04-2008
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: