info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Het drama van Justina Abelina

Onderzoek naar een moord in 1734
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Auteur: Wim Ensing | Prijs: € 19.95

Snel overzicht

Het drama van Justina Abelina is een spannende zoektocht naar een moord in 1734. Jarenlang was het Huis te Peize de woonplaats van de adellijke Drentse familie De Coninck. Vanuit deze havezathe leverde de familie meerdere bestuurders van Drenthe. Dat een van de nazaten beneden haar stand (namelijk met een dominee) getrouwd was, viel heel slecht binnen de familie. Juist deze Justina Abelina werd onder mysterieuze omstandigheden levenloos gevonden in de pastorietuin.

Wat is hier aan de hand? Diverse historici en genealogen hebben geprobeerd dit raadsel op te lossen maar steeds zonder succes. Als een CSI-onderzoeker is Wim Ensing de archieven ingedoken, waar hij onthullend materiaal op het spoor is gekomen om vervolgens zelf te reconstueren hoe de zaak destijds zou moeten zijn verlopen. Intussen vertelt hij verrassende dingen over de geschiedenis van dit stukje Noord-Nederland. En hij komt tot een conclusie die alleen een misdaadvorser kan trekken.

Het drama van Justina Abelina is een spannend boek over een opmerkelijke geschiedenis. Wie had gedacht dat de nu zulke rustieke plaatsten als Peize en Roderwolde zulke drama's kende. Ook het roemruchte proces rond Rudolf de Mepsche speelt in het verhaal nog een rol. Wim Ensing heeft deze geschiedenis ook bewerkt tot een toneelstuk. Daarmee treedt hij met enige regelmaat op historische avonden op. Ook bij de presentatie van dit boek zal die toneelbewerking opgevoerd worden.

Meer achtergronden bij dit verhaal op www.justinaabelina.nl

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 19,95

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Regionale en stadsgeschiedenis

Extra informatie

Uitgever Uitgeverij Passage
ISBN 9789054522966
Verschenen 09-12-2014
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: