info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Het bloedbad van Malmedy

Het verhaal van een gruwelijke oorlogsmisdaad tijdens het Ardennenoffensief
Auteur: Danny S. Parker | Prijs: € 24.99

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

Op 17 december 1944 werden op een kruising bij het dorpje Baugnez, vlakbij Malmedy in België, meer dan tachtig Amerikaanse soldaten neergeschoten, nadat zij zich hadden overgegeven aan een Duitse SS-tankeenheid. Ondanks dat meer dan dertig soldaten de executie overleefden, bleef wat zich precies op de decemberdag heeft afgespeeld lang onduidelijk. Het Amerikaanse leger rommelde met de bewijzen tijdens het onderzoek en de rechtszaak in 1946. Was het een incident op het slagveld of was het een bewuste massamoord? Wie gaf de orders, de beruchte SS-troepencommandant Jochen Peiper of iemand anders uit zijn eenheid?

Het bloedbad van Malmedy reconstrueert de fatale gebeurtenissen die uitmondden in deze misdaad - voor het eerst tot in het pijnlijkste detail - en ook de nasleep ervan. Danny S. Parker heeft vijftien jaar onderzoek gedaan en interviewde meer dan honderd overlevenden en getuigen om de waarheid achter het bloedbad van Malmedy te onthullen.

Recensie door E. Westerhuis van NBD

In het gehucht Baugnez bij Malmédy werden op de tweede dag van het Ardennenoffensief tientallen Amerikaanse krijgsgevangenen genadeloos door een Duitse SS-gevechtsgroep vermoord. Van de meer dan achtig slachtoffers wisten meer dan dertig soldaten de executie te overleven door zich dood te houden. Lange tijd gaf 'Massamoord in Malmédy' van Gerd J.G. Cuppens de beste weergave van de gruwelijke gebeurtenissen op 17 december 1944. De Amerikaanse historicus Parker heeft echter in het kader van een wetenschappelijke studie over SS-Obersturmbahnführer Jochem Peiper, de commandant van de Duitse eenheid, jarenlang studie gedaan naar dit beruchte incident en voegt nog een aspect toe. In dit boek beschrijft hij niet alleen in detail de aanleiding en de uitvoering van de moordpartij en de daaropvolgende gebeurtenissen, maar ook het gesjoemel door de Amerikanen tijdens het onderzoek naar de daders en de militaire rechtzaak in 1946. De auteur geeft tevens een beschrijving van zijn zoektocht naar de waarheid en een compleet overzicht van de bij deze oorlogsmisdaad betrokken eenheden van Kampfgruppe Peiper en het 285ste veldartilleriewaarnemingsbataljon. Een van de bestere studies over dit onderwerp.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 24,99
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Oorlog en vrede
Tweede Wereldoorlog

Extra informatie

Uitgever BBNC uitgevers POD
Pagina's 400
ISBN 9789045313511
Verschenen 29-09-2012
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000
Product lengte 230 mm
Product breedte 150 mm
Product hoogte 38 mm

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: