info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Hadden we maar dezelfde taal gesproken! Boek bij tentoonstelling in het De Pont Museum, Tilburg 30 april tm 21 augustus 2016, L.J.A.D. Creyghton en Serge R. van Duijnhoven

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Auteur: Serge R. van Duijnhoven | Prijs: € 49.50

Snel overzicht

“Hadden we maar dezelfde taal gesproken!” is een literair kunstproject van de bekende landschapsfotograaf L.J.A.D. Creyghton en schrijver/dichter/historicus Serge R. van Duijnhoven dat focust op de veerkracht en het regeneratievermogen van mens en natuur door het zo belangrijk deel van onze geschiedenis — de bakermat voor het Europa van nú — te belichten.

Fotograaf L.J.A.D. Creyghton volgde afgelopen jaren de ruim duizend kilometer lange Westfront-Hindenburglinie die loopt van het Belgische Nieuwpoort, door Noord-Frankrijk, de Elzas en Vogezen naar grenspaal 111 bij het dorpje Pfetterhouse aan de Zwitserse grens. Leidraad voor deze queeste zijn de aangrijpende en persoonlijke notities van mannen in de loopgraven van 1914—1918; individuen die ondanks de vijandschap de (mede)menselijkheid niet uit het oog verloren.

Met het decor van de landschappen uit de Eerste Wereldoorlog als uitgangspunt trekken Creyghton en Van Duijnhoven visueel én literair parallellen vanuit het verleden naar het heden. Ze worden daarin bijgestaan door een keur van Nederlandse– en Vlaamse auteurs die het voormalig oorlogslandschap, dat op verstilde wijze voorbijkomt in de fotografische werken van Creyghton, voorzien van klank en verhaal; Jozef Estes, Johan van de Gronden, Jan Haerynck, Geert van Istendael, Gwy Mandelinck, Tom Lanoye, Pim Milo, Nelleke Noordervliet, Mirjam Rotenstreich, Frank Westerman, Tommy Wieringa en prof. dr. Alex Vanneste die in een gloedvol essay verhaalt over de beruchte ‘Dodendraad’; de 2000 Volt grensafscheiding tussen Nederland en België die liep tussen Aken en Cadzand.

Het boek verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in het De Pont museum te Tilburg (9 april t/m 19 juni 2016) i.s.m. Stichting Hindenburgline Project.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 49,50

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Literaire non-fictie algemeen

Extra informatie

Uitgever Rubinstein
Pagina's 208
ISBN 9789047621119
Verschenen 29-04-2016
Productvorm Harde kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: