info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Germaine Richier Germaine Richier

Germaine Richier

Auteur: Jean-Louis Andral | Prijs: € 27.50
Dit boek is momenteel (tijdelijk) niet verkrijgbaar. Geef uw e-mailadres op en u ontvangt als eerste een bericht zodra het boek weer beschikbaar is. Of kijk bij Bol.com of het boek (tweedehands) beschikbaar is.

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

Germaine Richier (1904-1959) was een van de belangrijkste Europese beeldhouwers van vlak na de Tweede Wereldoorlog. In haar werk komen de dreiging en onrust van die tijd op indringende wijze tot uiting. Het ruwe, bekraste en aangevreten oppervlak van haar sculpturen, half mens en half dier, getuigt van een existentiële angst. Van grote invloed op de kunst van Richier was haar jeugd in de natuur van de Provence. In haar eigen tijd was zij een bekende naam voor het Nederlandse publiek, maar na haar voortijdige dood in 1959 waren haar sculpturen hier slechts zelden te zien. Dit boek is de eerste grote monografie over Richier in het Nederlands en biedt zestig jaar na haar overlijden de lezer de mogelijkheid om haar even boeiende als verontrustende werk te herontdekken.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

€ 27,50
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Tentoonstellingen

Extra informatie

Uitgever Waanders Uitgevers
Pagina's 144
ISBN 9789462622791
Verschenen 00-00-0000
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 12-03-2020
Product lengte 0
Product breedte 0
Product hoogte 0

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: