info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Doe Maar Lijf aan lijf + 2 CD's

Auteur: J. Belinfante | Prijs: € 29.50

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

TIJDENS TOURNEE DOE MAAR VERLAAGD IN PRIJS: VAN 3 OKTOBER 2018 TOT 3 DECEMBER 2018 VAN € 29,50 VOOR € 25,00.


Topfotografen Bert Nienhuis en Kees Tabak legden in 1983 de meest succesvolle toernee van Doe Maar vast. Toch zou dit hoogtepunt de groep uiteindelijk doen besluiten te stoppen. Joost Belinfante levert anno 2008 met acht verhalen een prachtig commentaar op dat onvergetelijke jaar. Werden destijds uit hun duizenden foto's vooral de foto's van de bandleden gepubliceerd, vijfentwintig jaar later komen in dit boek juist ook de foto's aan bod die toen niét afgedrukt werden: het wachten en het inspelen voor het concert, de spanning en het dollen in de geïmproviseerde kleedkamers in veehallen, veilinghallen en sporthallen - en vooral het publiek, dat massale publiek dat gaandeweg de toernee langs plaatsen als Loosbroek, Goes, Assen, Tiel en Joure almaar jonger leek te worden.

Je kunt niet anders dan deze foto?s met dubbelfocus bekijken: 1983 vanuit 2008 en het plezier, de ontroering en later ook de verbijstering meebeleven met Ernst, Henny, Jan H. en Jan P.

Onlosmakelijk bij dit boek hoort het dubbelalbum Lijf aan lijf dat werd opgenomen tijdens precies déze tournee en - in 2008 perfect geremasterd - aan het boek is toegevoegd. Hoor Doe Maar. En hoor het publiek dat in dit boek met de prachtige foto?s een onuitwisbaar gezicht gekregen heeft.

Henny Vrienten: "De scherpste schets die ooit van ons gemaakt is."
Ernst Jansz: "Ontroerend, geestig, indrukwekkend."

8Weekly
Recensie door Erik Meijers

Een stukje vaderlandse popgeschiedenis in muziek en beeld. 132 pagina's, 100 foto's en twee cd's lang. Oftewel: Doe Maar Lijf aan lijf [Een terugblik, boek + 2CD], zoals voluit op de kaft van dit (foto)boek vermeld wordt. De fotografen Bert Nienhuis en Kees Tabak legden de succesvolle tournee van Doe Maar uit 1983 vast en Joost Belinfante levert met acht verhalen een bijpassend verslag van diezelfde gebeurtenis. [ ]

Nostalgie laat zich het best vastleggen in zwart-wit. En dit fotoboek voldoet met de honderd zwart-witfoto's perfect aan de hunkering van de nu volwassen tienermeisjes van weleer. De jaren tachtig herleven. De gillende meiden, de geur van bezwete lijven, de afvoer van bewusteloze tieners: het spat van elke bladzijde van dit document der nostalgie.

[ WAANZIN ]
Als product van de Doe Maar-generatie kun je alleen maar genieten van dit drukwerk. Pagina na pagina word je geconfronteerd met je eigen verleden en de gekte die er over ons land raasde. Maar ook voor een ieder die Doe Maar niet heeft meegemaakt is dit een prachtige ode aan een van de grootste bands die dit land heeft voortgebracht. De foto's geven een prachtig beeld van de waanzin rondom de band. Maar ze tonen ons ook het Nederland van de jaren tachtig, de kleding en haardracht van een decennium en de popfotografie van toen.
[ ]

Tussen de foto's door staan verhalen van toegevoegd bandlid Joost Belinfante: anekdotes van de bewuste tournee uit 1983. Omdat hij geen officieel lid was van de band bezag hij het allemaal van een afstandje, maar zat hij er tegelijkertijd bovenop. Dit geeft een uniek beeld van de verwikkelingen waar Doe Maar zichzelf met haar muziek in had gemanoeuvreerd. De gekte die ontstond door het succes krijgt vanuit Joost Belinfantes oogpunt iets beangstigends. Een angst die dan ook tot het einde van de band leidde. De druk werd de bandleden te veel. Dat je onder je eigen succes kunt bezwijken is door Doe Maar op pijnlijke manier bewezen. En door dit fotoboek schitterend inzichtelijk gemaakt.

[ MUZIEKJE ERBIJ ]
Om het geheel af te maken is bij het boek het dubbelalbum Lijf aan lijf gevoegd. De nummers zijn tijdens dezelfde tournee opgenomen en nu digitaal geremasterd. Alle hits van Doe Maar passeren de revue: 'Is dit alles', 'Pa', 'De Bom', '1 nacht alleen' en nog veertien klassiekers.
[ ]
Sommige dingen zijn tijdloos. En hoewel Doe Maar een echt product van zijn tijd was, is het gevoel dat deze publicatie oproept van álle tijden. Het is een mooi document geworden over vergane glorie, liefde voor de muziek, gekte van fans en een tijd die niet meer zal wederkeren. Sla het boek open, lees de verhalen, bestudeer de foto's en luister ondertussen naar de bijgevoegde cd's. Een heerlijke trip down memory lane. Kortom: nostalgie!

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 29,50
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Kunst algemeen
Muziekgeschiedenis

Extra informatie

Uitgever Uitgeverij In de Knipscheer
Pagina's 132
ISBN 9789062656349
Verschenen 25-06-2008
Productvorm Harde kaft
Datum verschijning 00-00-0000
Product lengte 225 mm
Product breedte 225 mm
Product hoogte 14 mm

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: