info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

De zwangere soldaat

Ongeveer 5-7 werkdagen
Auteur: Frans Hummelman | Prijs: € 22.90

Snel overzicht

"Daarna kregen de luisteraars de dagorder van generaal Eisenhower te horen. Slechts flarden ervan drongen tot Kate door ... de hoop en de gebeden van de vrijheidslievende volkeren waar ook ter wereld... de vernietiging van de Duitse oorlogsmachine ... een einde maken aan de nazi-tirannie ... dat iedereen zijn plicht zal doen ... George, dacht ze alleen maar, oh my God, George, hij is er natuurlijk bij."

De zeventienjarig Kate verhuist een jaar voor het begin van de Tweede Oorlog met haar familie naar London. In de stad die tijdelijk meer soldaten dan burgers schijnt te herbergen, gaan Kate en haar vriendin Barbara regelmatig op soldatenjacht. Zo ontmoet ze de knappe soldaat George Kiley. Pas nadat Kiley overgeplaatst is naar Normandië, komt Kate erachter dat ze zwanger van hem is. Als hij al snel vermist wordt, besluit ze de stoute schoenen aan te trekken. Ze schaft met een smoes een legeruitrusting aan, kortwiekt haar haar en gaat op pad. Voortaan heet ze Patrick.
Een lange reis met vele bijzondere ontmoetingen door bezet Europa volgt met als einddoel het terugvinden van haar geliefde George.


NBD Biblion
Recensie door Jan Timmermans

De auteur (1924-2014), die ook onder diverse pseudoniemen schreef, heeft in dit boek veel van zijn eigen oorlogservaringen verwerkt. Het boek is opgedragen aan Engelandvaarder Richard Barmé, die na als geheim agent in bezet Nederland te zijn gedropt, in 1945 door de Duitsers werd gefusilleerd. Hoofdpersoon is de Nederlandse Kate (17 jaar) die net voor de Tweede Wereldoorlog met haar familie in Engeland is beland en daar verliefd wordt op soldaat George Kiley. We zitten dan midden in de oorlog en George wordt opgeroepen en uitgezonden naar Normandië. Al snel wordt hij in de turbulente oorlogstijd als vermist beschouwd waarna Kate besluit om verkleed als mannelijke soldaat (Patrick) hem te gaan zoeken in Normandië, ze is zwanger van George. Het avontuurlijke boek vertelt het verhaal van de zoektocht van Kate door bezet Europa naar haar geliefde in een levendige, zwierige stijl. Een interessant verhaal.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 22,90

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Oorlogs- en verzetsroman

Extra informatie

Uitgever Gopher
Pagina's 381
ISBN 9789051798678
Verschenen 01-05-2014
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: