info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
 • Voorkant Voorkant

De negentien boeken die ons boos maakten

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Auteur: Joost de Vries | Prijs: € 19.95

Snel overzicht

Wanneer is een schrijver op zijn krachtigst? Als zijn ideeën onze blik op de werkelijkheid doen kantelen, als zijn personages volledig samenvallen met de tijd waarin we leven? Of als zijn boek ons zozeer tegen de borst stuit dat hij ons dwingt voor eens en altijd onder woorden te brengen wat we goed vinden en wat fout, wat gewenst is en wat onacceptabel?

In De negentien boeken die ons boos maakten zijn medewerkers van De Groene Amsterdammer op zoek gegaan naar de boeken die tegen onze haren instreken en de woede die ze veroorzaakten. De literaire goegemeente viel en masse over Renate Rubinstein toen ze haar buitenliefde Carmiggelt opeiste in haar Mijn beter ik. De feministische garde kon het bloed van Brett Easton Ellis wel drinken toen hij van zijn American psycho een vrouwenhatende, consumentistische Wall Street yup maakte. Allan Bloom zat zo hoog in zijn ivoren toren toen hij in The Closing of the American Dream een vonnis velde over de intellectuele staat van de VS, dat half Amerika die toren het liefst direct (en met hem erin) wilde omduwen. Welk heet hangijzer raakten Charles Murray en Richard J. Herrnstein toen ze in hun The Bell Curve uitspraken deden over intelligentie, klasse en etniciteita En wie maakte Michel Houellebecq niet boos met zijn hedonistische, xenofobe Platform?

Van Philomena Essed tot Wouter Buikhuisen, van Vladimir Nabokov (Lolita) tot Jean Baudrail — aan de hand van negentien titels kijken de medewerkers van De Groene Amsterdammer naar de reden waarom deze boeken ons boos maakten, en wat er nu nog van die woede over is.

MEER OP HISTORIEK:

 • Voorpublicatie: De negentien boeken die ons boos maakten


 • Beschikbaarheid: Leverbaar

  € 19,95

  Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

  Dit boek zit in de categorie:


  Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis

  Extra informatie

  Uitgever Amsterdam University Press
  ISBN 9789462985094
  Verschenen 23-03-2017
  Productvorm Zachte kaft
  Datum verschijning 00-00-0000

  Eigen tags

  Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  Gerelateerd aan dit geschiedenisboek:

  Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: