info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

De mannen van Pointe du Hoc

Het onvergetelijke verhaal van de dog company in de Tweede Wereldoorlog
Auteur: Patrick K. O'Donnell | Prijs: € 24.99

Snel overzicht

Het verschil tussen een overwinning en een nederlaag kan erg klein zijn; er wordt wel gezegd dat het vaak een kwestie is van de juiste mensen op de juiste plaats. Tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa gold dit zeker voor de Dog Company, de soldaten van het 2nd Ranger Bataillon van het Amerikaanse leger. Op 6 juni 1944, D-day, beklommen 225 mannen van de Dog Company de ruim 250 meter hoge, steile rotsen bij Pointe du Hoc. Na twee dagen vechten wisten zij de Duitsers op Omaha Beach te verdrijven en daarmee D-day tot een succes te maken; slechts negentig Duitsers waren nog in staat om hun wapens te dragen.
Maar D-day was niet de enige keer dat de mannen van de Dog Company de beslissende overwinning behaalden. In het angstaanjagende Hürtgenwald veroverden zij de Burgberg (Hill 400), na een bajonetaanval waarbij ze een open veld moesten oversteken. Tegen alle verwachtingen in wisten zij de heuvel in handen te houden; eens te meer hadden de mannen van de Dog Company het verschil gemaakt. Ook bij andere cruciale veldslagen waren het vaak de mannen van de Dog Company die voorop liepen.
'De mannen van Pointe du Hoc' is het onvergetelijke verhaal van de Dog Company. De gelauwerde krijgshistoricus Patrick O'Donnell heeft uitvoerig onderzoek verricht en beschrijft in levendig proza hoe deze gewone mannen die buitengewone daden uitvoerden en een ongewone dapperheid, moed en doorzettingsvermogen aan de dag legden. De Tweede Wereldoorlog kent veel Amerikaanse helden, maar weinigen kunnen zeggen dat zij beslissend zijn geweest in de uitkomst van de oorlog. De mannen van de Dog Company kunnen dat wel.


NBD
Recensie door E. Westerhuis

Een van de indrukwekkendste wapenfeiten van de Amerikaanse strijdkrachten tijdens de landingen in Normandië op 6 juni 1944 was de aanval van de Dog Company van het 2e Rangerbataljon op het Duitse bunkercomplex van Pointe du Hoc. Onder een moordend vuur beklommen 255 mannen de steile rotsen van dit ruim 250 meter hoge kustgedeelte om een aantal zware kanonnen uit te schakelen, die een gevaar vormden voor de grootste amfibische aanval uit de geschiedenis. De overlevenden van deze Amerikaanse commando-eenheid namen vervolgens deel aan de veldtocht richting Nazi-Duitsland, waar ze tijdens de slag om het Hürtgenwald nogmaals hun faan bevestigden.
Militair historicus Patrick K. O'Donnell beschrijft in dit boek de achtergronden van de mannen die destijds deze gevechtseenheid vormden. De intensieve training in de Verenigde Staten, de operationele inzet in Europa, de hevige gevechten en hoe het hun verging na het einde van de oorlog.
Een boeiend verhaal in dezelfde stijl als de bestseller 'Band of Brothers' van historicus Stephen Ambrose. Het boek is voorzien van originele zwart-witfoto's en enige overzichtskaarten.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 24,99

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Oorlog en vrede
Tweede Wereldoorlog

Extra informatie

Uitgever BBNC Geschiedenis
Pagina's 352
ISBN 9789045315249
Verschenen 26-09-2013
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: