info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

De laatste vorsten ter wereld

Auteur: Ivan Dockx | Prijs: € 16.95

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

Anno 2016 is het koningschap een eenzaam bestaan geworden. Vroeger had elk zichzelf respecterend land wel een vorst als staatshoofd. Doorheen de geschiedenis is hier echter verandering in gekomen en verloren tal van vorsten hun tronen. Vooral de Eerste en de Tweede Wereldoorlog waren nefast voor de koningen en keizers. Vandaag de dag blijven nog een kleine twintigtal vorstendommen over in de hele wereld. De meeste van deze vorstendommen zijn geëvolueerd naar parlementaire monarchieën maar er zijn nog steeds enkele absolute monarchieën waarbij de koning de totale almacht in handen heeft.
De kennis over deze vorstendommen en hun vorsten is dan ook zeer beperkt. Vaak blijft de kennis over de vorsten beperkt tot het oude Europese continent. De koningen van Bahrein, Saudi-Arabië, Bhutan en Tonga blijven meestal nobele onbekenden. Dit boek wil een overzicht brengen van deze laatste vorsten ter wereld. Nieuwe koninkrijken komen er vooralsnog niet bij, terwijl er nog wel steeds koninkrijken verdwijnen. Het beste voorbeeld hiervan is het koninkrijk Nepal. Daar kwam koning Gyanendra in 2008 ten val. Het land werd een republiek en de koning verloor zijn vorstelijke privileges.

Ivan Dockx (Herentals 1984) studeerde geschiedenis en godsdienstwetenschappen aan de KU Leuven en werkt als leerkracht in het onderwijs. Geschiedenis is steeds een grote passie van hem geweest. Zijn parate kennis over de koningshuizen is dan ook indrukwekkend.
Om deze reden besloot hij een werk te schrijven over de laatste vorsten ter wereld. Dit boek geeft een mooi overzicht van de vorsten die vandaag de dag nog steeds in functie zijn. De lezer leert meer over de laatste keizer ter wereld, over de enkele koningen maar daarnaast komt men ook meer te weten over de onbekendere sultans of emirs uit de Arabische wereld.
Het is een aanrader voor iedereen die van moderne politieke geschiedenis houdt. Laat u meevoeren in dit meeslepende werk en bevorder uw kennis en respect voor deze laatste vorsten ter wereld.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 16,95
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Biografieën

Extra informatie

Uitgever Eigenboekuitgeven.com
Pagina's 144
ISBN 9789492247520
Verschenen 07-10-2016
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000
Product lengte 229 mm
Product breedte 152 mm
Product hoogte 14 mm

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: