info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • De kruisgang van het christendom De kruisgang van het christendom

De kruisgang van het christendom

Auteur: R. Lemm | Prijs: € 16.98

Snel overzicht

Gelooft het christendom nog in zichzelf? Of is het zo met de wereld verweven geraakt dat het zicht op zijn wezen zoek is? In dit op pamfletachtige toon geschreven essay neemt Robert Lemm de verlichting onder schot. In het radicale vooruitgangsdenken ziet hij de verrijzenis van een Toren van Babel, een utopie van mondiale proporties met de rechten van de mens als pièce de résistance. Hoe is de waardigheid van de mens te rijmen met het leerstuk van de erfzonde? En waar blijft de bovennatuurlijke eeuwigheid en de onsterfelijkheid van de ziel? Of gaat het daar in dit moderne christendom niet meer om?

Aan de hand van filosofen en cruciale gebeurtenissen die in de afgelopen 400 jaar ons wereldbeeld hebben opgebouwd, traceert Robert Lemm de tergende kruisgang van het christendom. Op de scheiding van Geloof en Rede volgde de scheiding van kerk en staat. Vrijdenkerij en secularisering zouden een nieuwe mens scheppen, die sedert de revolutie van 1789 die het paradijs beloofde maar in werkelijkheid veel slachtoffers maakte. Om maar te overleven deed een steeds marginalere kerk steeds meer consessies aan de tijdgeest.

Robert Lemm, stellig een van de meest opvallende polemisten van het moment, heeft een aaangrijpend betoog neergezet in een meeslepende stijl. Sedert de val van de legendarische muur in 1989 lijkt dit de beslissende diagnose van het christen-zijn.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 16,98

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Geschiedenis algemeen

Extra informatie

Uitgever Uitgeverij Aspekt B.V.
Pagina's 158
ISBN 9789075323795
Verschenen 07-09-2000
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: