info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

De kookschool van Oom Iwan

The Dutch chef in post-Victoriaans Engeland
Auteur: Trudy van der Wees | Prijs: € 19.95

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

Hoe een Hollandse chef de Engelse kookcultuur veranderde

Iwan Kriens (1871-1957) groeide op in Den Haag. Na enige omzwervingen door Europa vestigde hij zich rond 1900 als chef-kok in Londen, waar hij aan de wieg stond van de allereerste Engelse kookschool voor professionals. Onder zijn leiding groeide deze Hotel and Restaurant School uit tot een succesvolle beroepsopleiding waar generaties chefs het vak leerden.

In post-Victoriaans Londen maakte Iwan Kriens deel uit van een internationale gastronomische gemeenschap, die hartstochtelijk campagne voerde voor het belang van goede en gezonde voeding. Iwan nam hierin het voortouw. Tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen voedsel schaars en soms onbetaalbaar was, verzorgde hij kookdemonstraties en schreef hij een kookboek: The Victory Cookery Book. Hierin legde hij uit hoe je met schaarse producten en alternatieve voedingsmiddelen een smakelijke en voedzame maaltijd kon klaarmaken. Het bezorgde hem de bijnaam The wizard of the kitchen.

Aan de hand van archiefonderzoek ontrafelt Trudy van der Wees het fascinerende levensverhaal van deze onbekende Hagenaar, die uitgroeide tot The Dutch Chef, de Jamie Oliver van honderd jaar geleden. Het boek bevat tevens een aantal originele recepten uit The Victory Cookery Book, zoals Mulligatawnisoep, gevulde lamsrolletjes met appel, havermoutworstjes, aardappelscones en Christmas Pudding.

Over de auteur: Trudy van der Wees (Delft, 1960) werkte als verslaggever bij de Haagsche en Delftsche Courant voordat ze zich in 2007 vestigde als freelance tekstschrijver en librettist. Haar belangstelling voor persoonlijke levensverhalen en lokale geschiedenis verleidde haar tot het schrijven van een aantal boeken die zich afspelen in Delft. ‘De kookschool van oom Iwan. The Dutch Chef in post-Victoriaans Engeland’ is haar zesde boek, dit keer met historisch Londen als decor.
Eerdere publicaties:

• ‘Door Delftsblauwe ogen. In de ban van een nationaal icoon’(Boekscout)
• ‘Bezeten van muziek. Het universum van Pierre van Hauwe’ (Cicero Publiciteit)
• ‘Delft 40-45’ (WBooks)
• ‘Het groene laboratorium. Honderd jaar Botanische Tuin TU Delft’ (Eburon)
• ‘The green laboratory. One hundred years at the Botanic Garden TU Delft’ (Eburon)

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 19,95
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Moderne geschiedenis (1870-heden)

Extra informatie

Uitgever Uitgeverij De Muze
Pagina's 104
ISBN 9789492165305
Verschenen 01-11-2018
Productvorm Harde kaft
Datum verschijning 00-00-0000
Product lengte 249 mm
Product breedte 160 mm
Product hoogte 16 mm

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Gerelateerd aan dit geschiedenisboek:

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: