info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

De kleine Geschiedenis van Nederland voor Dummies

Auteur: Jury Smit | Prijs: € 8.99

Snel overzicht

Dit boekje vertelt over meer dan twintig eeuwen Nederlandse geschiedenis en geeft een duidelijk overzicht van de belangrijkste historische momenten. Je leest onder meer over Willem van Oranje, de Gouden Eeuw, de industrialisatie, de Tweede Wereldoorlog, de wederopbouw en immigratie in de jaren daarna en natuurlijk de eeuwige strijd tegen het water.

Jury Smit is historicus en journalist. Bovenal is hij verteller en heeft hij een grote voorliefde voor verhalende geschiedenis en de daarbij horende anekdotes.


NBD Biblion
Recensie door Drs. Michiel de Jong

In 2013 verzorgde historicus en journalist Jury Smit een lijvig en uitstekend deel over de geschiedenis van Nederland in de bekende '...voor Dummies'-reeks, waarvan nu een sterk ingekorte versie is verschenen. Opmerkelijk genoeg is bij het terugbrengen van de ruim 400 pagina's tot krap 160 (kleinere) bladzijden niets van het aanstekelijke enthousiasme van de auteur verloren gegaan, die zelfs in dit aanzienlijk kortere bestek de anekdote niet schuwt. Wel zijn nagenoeg alle afbeeldingen, de literatuurlijst en het jaartallenoverzicht gesneuveld en is de index logischerwijs drastisch ingeperkt. Verder is de formule identiek: in een inhuldiging van Willem-Alexander, afgewisseld met inzetjes met nadere uitleg, curiositeiten en beeldende citaten. De 'neutraliteit' waarmee Smit de immigrantenproblematiek behandelt, komt wat amechtig over (zo noemt hij de nasleep van 9/11 niet, terwijl de Schipholbrand een eigen intermezzo krijgt), maar verder heeft hij wederom een voorbeeldig naslagwerk(je) afgeleverd. Een uitblinker in het overstelpende aanbod van geschiedenisoverzichten. Pocketuitgave.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 8,99

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Vaderlandse geschiedenis

Extra informatie

Uitgever BBNC Uitgevers
Pagina's Nee
ISBN 9789045351995
Verschenen 26-07-2016
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: