info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

De kleine Geschiedenis van Leiden voor Dummies

Auteur: Léon van der Hulst | Prijs: € 8.99

Snel overzicht

In deze beknopte gids maak je kennis met de rijke historie van de Sleutelstad. We behandelen onder meer de opkomst en ondergang van de lakenindustrie, de eerste universiteit van Nederland, het Leidens ontzet van 1574 en de ramp met het kruitschip. Ook is er aandacht voor bekende en minder bekende Leidenaren als Rembrandt, Jan van Leiden, Boerhaave, burgemeester Van der Werff en Goeie Mie.

Léon van der Hulst is geboren Leidenaar en studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Eerder schreef hij De kleine Geschiedenis van Den Haag voor Dummies.


NBD Biblion
Recensie door Ingrid W.L. Moerman

In negen hoofdstukken wordt de geschiedenis van Leiden beschreven. Van prehistorie, middeleeuwen, Opstand, Gouden Eeuw, achteruitgang en revolutie, industriestad, moderne tijd (1870 - 1940), de Tweede Wereldoorlog tot n met de naoorlogse periode (1945 - 2015). Het tiende hoofdstuk, 'Meer dan tien belangrijke historische plekken', behandelt er elf! Waarom niet vijftien, die waren ook gemakkelijk te vinden geweest! Aardig is het gebruik van drie verschillende pictogrammen: Belangrijk: met uitleg over een belangrijke ontwikkelingen; Technische info: korte en heldere uitleg van gebeurtenissen en processen, maar je moet er niet wakker van liggen als je ze vergeet; Citaat: van een Leidenaar of een bezoeker van de stad. Leuk gevonden, al zouden andere voorbeelden ook mogelijk zijn geweest. Misschien privé-herinneringen van de auteur? Al met al toch een aardig en interessant boekje, zeer lezenswaardig en gemakkelijk mee te nemen als je Leiden bezoekt. Pocketuitgave, kleine druk; met afbeeldingen in zwart-wit.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 8,99

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Regionale en stadsgeschiedenis

Extra informatie

Uitgever Voor Dummies
Pagina's Nee
ISBN 9789045351698
Verschenen 20-09-2016
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: