info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Video

De eeuw van de macht

Europa 1815-1914
Auteur: Richard J. Evans | Prijs: € 49.99

Snel overzicht

De negentiende eeuw is misschien wel de meest wonderlijke periode uit de geschiedenis. Het was een tijd waarin alles wat als modern werd gezien ongelooflijk snel ouderwets bleek te zijn, waarin enorme steden binnen één generatie uit de grond verrezen, nieuwe Europese landen werden gevormd en mensen voor het eerst bijna direct over een afstand van duizenden kilometers konden communiceren.

Wat al deze veranderingen gemeen hadden, was het streven naar macht bij alle rangen en standen, van de bankier die op economische macht uit was tot de horige die onder het juk van zijn landheer probeerde uit te komen, van de ingenieur die het milieu ondergeschikt maakte aan het maatschappelijk belang tot de psychiater die de wetenschap gebruikte om de menselijke natuur te onderdrukken.

Richard J. Evans geeft een volledige beschrijving van de revoluties, de oorlogen en de opbouw van rijken die de negentiende eeuw markeerden. De eeuw van de macht is een boek van een historicus op het hoogtepunt van zijn kunnen en essentieel voor iedereen die probeert inzicht te krijgen in het Europa van toen én nu.New York Journal of Books
Recensie

Dit is een uitstekend boek. Evans gaat geen mogelijkheid uit de weg om een strak verhaal neer te zetten over dit belangrijke tijdperk in de moderne Europese geschiedenis. Met zijn compacte, goedgeschreven relaas en zijn overtuigende analyse van oorzaak en gevolg levert professor Evans opnieuw een uitstekend werk af.

Publishers Weekly
Recensie

Evans toont zijn expertise in een breed spectrum van gespecialiseerde bronnen, en vat zijn onderzoek samen in een boek dat je direct van voor tot achter wilt lezen.

Kirkus Reviews
Recensie

'Een ongelofelijk leesbaar boek, waarin de groeiende continentale ontwikkelingen tot aan het uitbreken van de oorlog in 1914 worden beschreven.

The Economist
Recensie

Een indrukwekkend en uitgebreid onderbouwd boek.

The Economist
Recensie

Een groot deel van deze historie is algemeen bekend, maar meneer Evans is een bekwame samenvatter met een sterk oog voor narratief.

The Spectator
Recensie

Lezers die bereid zijn zich te concentreren en zich niet uit het veld laten slaan door de vaak ernstige toon van het boek, worden beloond met een duidelijk inzicht in de geschiedenis van een continent in een cruiaal tijdperk (...).

The Guardian
Recensie

In zijn meeslepende nieuwe geschiedenis van Europa tussen 1815 en 1914 is Richard Evans niet op zoek naar een nieuw 'groot narratief', maar zoekt hij eenheid.

Athenaeum boekhandel
Recensie

Het is niet makkelijk om zo'n omvangrijke studie te schrijven die zowel coherent als vermakelijk is. Maar Evans slaagt erin om een werk dat heel makkelijk saai en onoverzichtelijk kan worden, luchtig en soms zelfs komisch te laten zijn. (...) En Evans trakteert de lezer ook op een grote hoeveelheid citaten van allerhande personen die vaak niet alleen verhelderend, maar ook vermakelijk zijn. (...) Voor iemand wiens interesse uitgaat naar de negentiende eeuw is dit werk absoluut een aanrader. Het is een charmant portret van deze periode, dat de prijzenswaardige ontwikkelingen in deze eeuw toont maar ook op de keerzijden hiervan ingaat.

De Standaard
Recensie door Marc Reynebeau

'Richard J. Evans schreef een verbluffend rijke geschiedenis van de negentiende eeuw. (...) Macht is op zichzelf geen bijster origineel thema; zeker elke politieke geschiedenis, de meest klassieke vorm van historiografie, gaat in essentie daarover. Toch slaagt Evans erin om het principe creatief in te zetten. Hij ontsnapt alvast aan de valstrik van de abstrahering en bezorgt zijn grote overzichten levendigheid en vooral overtuigingskracht door ze te stofferen met de verhalen van vaak weinig bekende personages die de tijd en zijn veranderingen in hun alledaagsheid hebben beleefd. (...) Richard Evans brengt vooral nuance en dynamiek in zijn centrale gedacht door niet alleen te schrijven over de emancipatie en het groeiende zelfvertrouwen die voor velen het resultaat waren van het verwerven van macht. Die verhalen krijgen hun tegengewicht wanneer de auteur aandacht besteedt aan wie daar de dupe van werd.

Trouw
Recensie door Paul van der Steen

Met groot gemak laat Evans zien hoe alles met alles te maken heeft (...) Evans weet zijn lezer te pakken. In de ruim duizend pagina's dringt het mag-het-onsje-minder-gevoel zich nergens op. Integendeel, gaandeweg groeit de bewondering voor het vele dat de schrijver in dit wonder van beheersing van de materie en compositie aan de orde weet te laten komen.

(In zijn dikke pil - pakkend tot ná het einde - toont Evans soepel hoe alles met alles samenhangt)Het Parool
Recensie door Hans Renders

Dit boek staat barstensvol observaties die elk voor zich al goed zijn voor een aparte studie. (...) Kortom, een krankzinnig boek dat je niet kunt wegleggen.

G-geschiedenis
Recensie door Luc Minten

In deze turf van meer dan duizend bladzijden passeren gebeurtenissen, personen en statistieken in een rotvaart, zonder gehinderd te worden door enige landsgrens. De belezenheid van de schrijver is onwaarschijnlijk, zonder dat dit iets afdoet aan het leesplezier. Eigenlijk zou het verplichte lectuur moeten zijn voor alle machthebbers.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 49,99

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Geschiedenis algemeen
Kadotips

Extra informatie

Uitgever Hollands Diep
Pagina's 1120
ISBN 9789048836406
Verschenen 23-11-2016
Productvorm Harde kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: