info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Categorie een dierlijk afvalverwerking door de eeuwen heen

Ongeveer 3-5 werkdagen
Auteur: Anne-Marie Oudejans | Prijs: € 24.95

Snel overzicht

De verwerking van dierlijk afval, zoals kadavers, staat voor velen van ons veraf.
Maar toch hebben we er allemaal, direct of indirect wel degelijk mee te maken. Niet alleen door onze veeteelt maar ook bijvoorbeeld door onze huisdieren, die dood zijn gegaan.

Dit rijk geïllustreerde boek vertelt over de dierlijk afvalverwerking vanaf de oudheid tot de dag van vandaag.

Niet alleen het technische "hoe" wordt zo eenvoudig mogelijk beschreven. Daarnaast is er ook ruime aandacht voor de juridische en sociale kanten hiervan. Het verwerken van bijvoorbeeld kadavers werd lange tijd door verschoppelingen gedaan. Het was meestal onaangenaam en smerig en er lagen hierbij allerlei ziekten op de loer. Geheel als gevolg van hun werk hebben deze mensen vaak onder de meest erbarmelijke en mensonterende omstandigheden moeten leven.

In tegenstelling tot wat de veel gebruikte term "destructie" suggereert, werd al vanaf het verre verleden dierlijk afval omgezet in iets nuttigs. Tegenwoordig zijn dat voornamelijk vaste en vloeibare biobrandstoffen.
De "dierlijk afvalverwerking" is daarom als één van de voorlopers van het huidige "cradle-to-cradle principe" te rekenen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 24,95

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Geschiedenis algemeen

Extra informatie

Uitgever Mijnbestseller B.V.
Pagina's 198
ISBN 9789461931498
Verschenen 18-01-2012
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: