info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Boegwater

Leven op de binnenvaart
Auteur: Karin Anema | Prijs: € 22.50

Snel overzicht

Binnenvaartschepen - vast aanwezig in ons oneindig laagland. Vanaf een hoge brug of op de wal, wachtend achter gesloten slagbomen, hoor en zie je ze voortglijden - de stuurhut dwars op het schip, auto op het dek, een keffend hondje in het gangboord, op de achtersteven wappert een vlag...
Daar glijdt een geheel eigen wereld langs. Langzaam maar gestaag verdwijnt die in het verschiet. Weg...
Karin Anema is in die wereld gestapt. Ze heeft haar ogen en oren de kost gegeven. Wat voor mensen zijn dat, die schippers? Ze heeft ze in actie gezien. Is er iets bij alle verschillen wat hen verbindt? Ze heeft naar de schippers geluisterd. Naar hun verhalen. Over hun strijd om het bestaan. Over vroeger. Over de toekomst.
Met de komst van de Kaapverdiër Antonio aan boord van de Neerlandia, van schipper Jopie, een einzelgänger, komen er nog weer andere invloeden binnen. Met de reconstructie van hun levens legt Karin Anema de binnenvaartcultuur bloot.

De grote rivieren regelen het ritme van Boegwater. Op en neer de Rijn, op en neer naar Antwerpen, op en neer de Donau. Vroeger met veel contacten, nu alleen nog bij een aanvaring.

allesoverboekenenschrijvers.nl
Recensie door Theo Jordaan

Het boek is zeer lezenswaardig en heeft bijna een antropologisch karakter. 'Boegwater' van Karin Anema is gewaardeerd met ???? (uitstekend)

De Waterkampioen
Recensie door Arno Beuken

Boegwater is een mooi boek over de binnenvaartcultuur, toen en nu, en over de strijd om het bestaan.

NBD
Recensie door A. Meeuwsen

Het leven van een binnenvaartschipper is onvoorspelbaar, dat is wel de beste conclusie die te halen valt uit deze boeiende uitgave. Treffend is dat alles zo echt en puur is, zonder gekunsteldheid.
Prima samenvattende en compacte verhalen, zonder bevooroordeeld noch moraliserend te zijn. Mooi inkijkje in het leven van binnenvaartschippers. Zeker een aanrader in ons kanaalrijke waterland.

Bokkepoot, ts Historisch Bedrijfsvaartuig
Recensie door George Snijder

Het boek is pakkend geschreven, leest makkelijk en geeft een goed beeld van de veranderingen in de binnenvaart. Doordat de levens van Jopie en Antonio de rode draad door het boek zijn, is het een verhaal geworden dat aanspreekt door de menselijkheid. Interessant en soms ontnuchterend, soms ontroerend.

De Blauwe Wimpel
Recensie door Gerrit van Burgeler

Voor wie meer wil weten over de mensen aan boord van de talloze binnenvaartschepen op onze wateren, is dit werkelijk een heel goed boek.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 22,50

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Maritieme geschiedenis

Extra informatie

Uitgever Scriptum Books
Pagina's Nee
ISBN 9789463190855
Verschenen 11-09-2017
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: