info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Amsterdam Academic Archive De stagnerende verzorgingsstaat

Auteur: J.A.A. van Doorn | Prijs: € 30.99

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

De houdbaarheid van de verzorgingsstaat in crisistijd.

Is de verzorgingsstaat, paradepaard van onze na-oorlogse politiek, inderdaad een succes gebleken? Is er geen afstand gegroeid tussen gewekte verwachtingen en feitelijke realisering? Sluit de bureaucratische stijl van veel voorzieningen wel aan bij de persoonlijke aard van de behoeften? Kan het stelsel, dat in tijden van welvaart en groei floreerde, ook onder stagnerende omstandigheden doeltreffend werken? Ten slotte: zijn democratie en verzorgingsstaat blijvend te combineren?

Aan het eind van de jaren zeventig stelden J.A.A. van Doorn en C.J.M. Schuyt deze vragen. In dit boek worden ze besproken vanuit een historisch, sociologisch, juridisch, economisch en politiek perspectief. Over één ding waren de auteurs het eens: de huidige situatie is ernstig genoeg om de discussie over bouw en toekomst van de verzorgingsstaat over de volle breedte te heropenen.

Voor deze editie van 'De stagnerende verzorgingsstaat' van J.A.A. van Doorn en C.J.M. Schuyt is gebruik gemaakt van een diplomatische weergave van de derde druk uit 1982. Boom, Meppel / Amsterdam, 1982 (derde druk) ISBN 90-6009-156-6. De eerste druk dateert uit 1978.

- J.A.A. van Doorn (1925-2008) was als hoogleraar sociologie tot 1987 verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na zijn emeritaat was hij jaren als columnist verbonden aan aan 'NRC Handelsblad'.
- Kees Schuyt (1943) is emeritus hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is lid van de Raad van State en bekleedde in het academisch jaar 2006-2007 de Cleveringa-leerstoel aan de Universiteit Leiden.

Deze publicatie verschijnt in samenwerking tussen Athenaeum Boekhandel, Amsterdam University Press en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren. De reeks Athenaeum Academic Archive is een serie van Athenaeum Boekhandel en Amsterdam University Press. Zie voor meer informatie over de reeks www.aup.nl/aaa-serie, www.athenaeum.nl en www.dbnl.org.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 30,99
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Sociaal economische geschiedenis
Amsterdam

Extra informatie

Uitgever Amsterdam University Press
Pagina's 194
ISBN 9789089644312
Verschenen 17-04-2012
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000
Product lengte 210 mm
Product breedte 135 mm
Product hoogte 12 mm

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: