info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Alexander

Leven, betekenis, uitspraken
Auteur: Plutarchus | Prijs: € 15.75

Snel overzicht

Plutarchus heeft zijn Alexanderbiografie geschreven als een psychologisch verslag van de zielenroerselen en karaktertrekken van de hoofdpersoon. Hij wil als praktische filosoof zijn lezers laten zien hoe de eigenschappen van beroemde mensen hun omgeving en eigen positie hebben beïnvloed.
De biografie is aangevuld met twee redevoeringen van Plutarchus over Alexander en de verzamelde uitspraken uit de Moralia


NBD/Biblion
Recensie door Drs. F. Knuttel.

Plutarchus (46-120 n.Chr.), Grieks filosoof en historicus, schreef een serie "Levens" samen met een Romeinse parallel-levens, in dit geval het leven van Caesar (niet opgenomen in deze editie). Plutarchus schetst het korte leven van Alexander als geniaal veldheer. Veel aandacht besteedt hij aan zijn geestelijke en menselijke kwaliteiten, al wijst hij ook op zijn onbeheerste woedeaanvallen. Verslagenen werden soms genadeloos behandeld, al kon hij ook zeer mild zijn, zoals in de waarlijk koninklijke behandeling van de wanhopige vrouw van koning Darius. Zeer bijzonder zijn de beide ook opgenomen onvoltooide redevoeringen over Alexander, waarin zijn wijsgerige doelstellingen worden belicht en veel uiterst boeiende facetten van zijn karakter. Uit de verzameling "Uitspraken van Alexander" ten slotte blijkt het grote gevoel voor humor dat hem kenmerkte. De kernachtige vertaling door Gerard Janssen doet de evenzeer bondige verhaaltrant van Plutarchus recht. Voor elke classicus een aanwinst en een stimulans het literaire werk van een groot schrijver te bestuderen. Eerder verscheen een vertaling van enkele andere "Levens"
(Biblion recensie, Drs. F. Knuttel.)

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 15,75

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Extra informatie

Uitgever CHAIRONEIA
Pagina's 175
ISBN 9789080447578
Verschenen 18-01-2011
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: